субота, април 20, 2024
NaslovnaZLATIBORZlatibor dobija novi kulturni centar

Zlatibor dobija novi kulturni centar

Na dan opštine Čajetina, 28. Juna, Zlatibor će dobiti kulturni centar.

 

– S dolaskom proleća intenzivirani su radovi na gotovo svim infrastrukturnim projektima čija je realizacija u toku, kao i na izgradnji novih puteva i ulica. Kada kažem infrastrukturni projekti, pre svega mislim na nekoliko kapitalnih projekata čija realizacija je u završnoj fazi – napominje Đurić i najpre ističe zlatiborsku gondolu koja bi, kako kaže, ove godine trebalo definitivno da bude završena, rekao je Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

U okrviru davno započetih aktivnosti opština Čajetina ulazi i u nove poduhvate od kojih je i izgradnja i uređenje novog kulturnog centra na Zlatiboru.

– Imamo u tom novom zdanju čime da se pohvalimo, retke su opštine odnosno gradovi u Srbiji koji se u ovo vreme mogu pohvaliti da su otvorili novo pozorište, bioskop… A naš Kulturni centar je prava oaza kulture. U okviru njega, pored sale za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, biće i galerija za izložbe slika, prostor za biblioteku i još dve manje multifunkcionalne sale, kao i kancelarije za udruženja. Reč je o objektu koji je urađen po najvišim evropskim i svetskim standardima i biće na ponos čitavom Zlatiboru, izjavio je Đurić.

Izvor i foto: Zlatiborpress

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR