недеља, јул 21, 2024
NaslovnaINFOŽKK MILEŠEVKA na Državnom finalu Igara na Zlatiboru

ŽKK MILEŠEVKA na Državnom finalu Igara na Zlatiboru

Najlepša sportska priča za najmlađe sportiste, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, od 5. do 9. jula osvojiće jednu planinsku lepoticu.

ŽKK MILEŠEVKA pod imenom “Sputnjik” učestvuju na državnom finalu SIM Srbije odakle finalisti idu na međunarodno finale u Split. Ekipa u sastavu Mandić Jovana, Zejak Tijana, Drobnjak Nikolina, Pejović Zvezdana. Potencijalne protivnice našim devojkama biće ekipe Kikinde, Kraljeva ili Crvena Zvezda.

Dunav osiguranje sportskih igara mladih biće održano na Zlatiboru od 5. do 9. jula. Školarci će se takmičiti u basketu 3 na 3, turniru Lino između dve vatre, odbojci, atletici, rukometu, tenisu, stonom tenisu, malom fudbalu i šahu.

Biće to još jedna prilika za talentovane dečake i devojčice iz cele Srbije da se druže, sklapaju nova prijateljstva, a svakom od njih obezbeđena je besplatna vožnja gondolom i poseta Dino parku, kao poklon ovih preduzeća. U skladu sa epidemiološkim merama koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa takmičenja na Zlatiboru održaće se po grupama i trajaće pet dana. Učesnici će biti smešteni u Ustanovi studentskih odmarališta „Ratko Mitrović“ i iz Sportskih igara mladih i ovim putem koriste priliku da se zahvala zaposlenima i generalnom direktoru Nenadu Borovčaninu. A kao iznenađenje organizatori pripremaju i posete poznatih sportista i trenera, koji će se družiti sa učesnicima.

Posle Zlatibora ostaju još dva Državna finala u malom fudbalu i odbojci na pesku. Završnica Coca-Cola kupa u malom fudbalu, tradicionalno najatraktivnija na Igrama, održaće se 10. jula u Šapcu, uz veliku podršku Grada Šapca i direktan prenos finala na televiziji Sport klub, kao svojevrsna uvertira za finale Evropskog prvenstva u fudbalu, koje je na programu dan kasnije na čuvenom londonskom Vembliju.

Na kraju, 12. jula, u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa lokalnim Sportskim savezom, na programu je završnica u odbojci na pesku.

Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije za 2021. godinu počele su u Priboju 9. aprila, a spektakularna svečana ceremonija otvaranja održana je 25. juna na letnoj pozornici „Vrelo“ u Sokobanji, uz koncert Jelene Rozge. Karavan radosti i prijateljstva posetio je 36 gradova i opština ove sezone, a najbolji sa Državnih finala obezbediće plasman u Split, gde će se družiti i takmičiti sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH.

U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine kompanija Coca-Cola, UEFA Foundatin, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica. A od nedavno napravljen je dogovor o saradnji na regionalnom nivou sa FIDA (Svetska šahovska asocijacija).

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

 Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope, a posebnu podršku SIM-ovcima pružaju ambasadori Igara: Nemanja Matić, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Nikola i Luka Karabatić, Johanes Han, Karl-Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR