уторак, фебруар 27, 2024
NaslovnaPOLITIKAŽENE SE BAVE POLITIKOM KOJA ŽIVOT ZNAČI

ŽENE SE BAVE POLITIKOM KOJA ŽIVOT ZNAČI

U sedištu Socijalističke partije Srbije u Užicu održan sastanak Foruma žena Zlatiborskog okruga kojim je predsedavala predsednica Foruma žena i potpredsednica Socijalističke partije Srbije, minstarka Prof. dr Slavica Đukić – Dejanović.
Ovom prilikom se razgovaralo o reperkusijama donetih zakonskih izmena jer će ubuduće u poslaničkim i odborničkim klupama biti 40% manje zastupljen pol što su u ovom momentu žene uz verovanje da će ta zastupljenost biti i veća.
Tema sastanka su takođe bile ekološke, ekonomske i socijalne teme koje će poboljšati kvalitet života porodice i svakog pojedinca.Razgovaralo se o tome koliko koja od naših sredina može biti bolja i koliko svaka od nas može dati doprinos .Žene su sklone da veliku politiku prepuste drugima, a da se bave politikom koja život znači za nju i najbliže njoj – rekla je Đukić – Dejanović. Фотографија корисника Forum žena SPS Užice
Na pitanje očekivanje od predstojećih izbora Prof. dr Slavica Đukić – Dejanović je rekla da će predstojeći izbori omogućiti da se započete aktivnosti nastave i da će i dalje na državnom planu biti prioriteti pitanja mira , dijaloga, ekonomske stabilnosti , negovanja tradicije svih onih politika kojima se suverenost i identitet zemlje čuva na sve načine, a da će lokalne zajednice imati svoje prioritete. Istovremenost lokalnih i parlamntarnih izbora pruža šansu da se napravi komplementarnost u tome.
Na pitanje socijaldemokratske ideje i levice danas, Đukić – Dejanović je istakla da turbulentna vremena jesu ali su mnogi socijalistički ideali i njihovo stogodišnje postojanje kao i 30 godina postojanja Socijalističke partije Srbije još potrebniji građanima Srbije. To da porodica i dalje treba da bude osnovna ćelija društva i da neki tradicionalni principi međugeneracijske solidarnosti , potrebe da budemo bliski jedni sa drugima i dalje se neguju kroz porodicu.Briga o uslovima u kojima će čovek raditi da bi sebe i svoju porodicu obezbedio od klimatskih uslova do zdravstvenog biltena i zdravstvenog statusa jesu aktuelni i govore samo programi naše partije.U Americi je to jedno od centralnih pitanja, dakle svet počinje da se bavi socijalnim pitanjima jer ekonomije i kompletan razvoj ako idu napred a čovek ne živi kvalitetnije , nismo uradili ništa.Da bi čovek živeo kvalitetnije potrebno je naći balans između ekoloških, socijalnih i finansijskih tema i to ne može niko bolje da uradi od socijalista.Фотографија корисника Forum žena SPS Užice
Na republičke izbore će Socijalistiška partija Srbije ići sa Jedinstvenom Srbijom i Draganom Markovićem – Palmom jer je to koalicija koja traje od 2008, godine i koja nikada nije bila ničim narušena što je odličan parametar da zajedništvo može da se neguje.Lokalne sredine će procenjivati da li ćemo ići svuda tako ali se očekuje da u većini sredina tako i bude.O postizbornim aktivnostima za sada ne govorimo , procene i istraživanja postoje, ali ćemo sačekati kraj aprila pa tek razgovarati o postizbornim koalicijama, sadržajima i programima.Ono što je sigurno je da su započeti koraci zaista u interesima građana Srbije i da ih ne bi valjalo prekidati – rekla je Đukić – Dejanović.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR