четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOZbogom, kolega! Preminuo novinar Vladimir Lojanica iz Užica

Zbogom, kolega! Preminuo novinar Vladimir Lojanica iz Užica

Danas nas je iznenada u 47. godini života napustio jedan od najboljih užičkih novinara Vladimir Vlade Lojanica. Smrt ga je snašla trenutno, na Zlatiboru.

U novinarstvu je bio od 2001. godine a stalni dopisnik “Blica” iz Užica postao je 2004. godine u kome je ostao prepoznatljiv po reportažama za koje je dobio brojne nagrade.

Među njima su UNS-ova godišnja nagrada “Laza Кostić” za reportažu (2012), dve nagrade “Dr Marko Mladenović” Medijskog foruma u Topoli za doprinos borbi protiv bele kuge (2019. i 2022), druga nagrada konkusa za reportažu “Vladimir Vlada Ćosić” u Sremskoj Mitrovici (2022) i od 2014. do 2016. višestruko je nagrađivan za na Internacionalnom festivalu reportaže i medija “Interfer Zlatna Nika”.

Najbolje reportaže je sabrao u knjigu “Gluv je dan bez ljudi” u izdanju Biblioteke “Ljubiša R. Đenić” iz Čajetine (2022).
Lojanica je bio zaljubljenik u ribolov i veliki navijač Partizana…Kolegama i drugih medija izlazio je u susret, bio je vedar i duhovit, a zbog toga su ga svi poštovali. Večna mu slava!   
Redakcija PORTALA PRIJEPOLJE INFO izražava iskreno saučešće porodici.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR