недеља, јун 16, 2024
NaslovnaREGIONKakvo vreme nas čeka kada je sada ovako ledeno (PROGNOZA ZA DECEMBAR)

Kakvo vreme nas čeka kada je sada ovako ledeno (PROGNOZA ZA DECEMBAR)

Kako bismo proverili zbog čega nas očekuje ponovna promena vremenskih prilika, pozvali smo meteorologa Đorđa Đurića

Temperatura koja se spustila ispod nule zatekla je celu Srbiju iako je skoro prvi decembar. Ako ste i vi među onima koji ne volite ovakvo vreme, debele jakne i rukavice, imamo lepe vesti za vas.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda stigla je prognoza koja kaže da nas već tokom naredne sedmice očekuje obrt i temperatura oko 15 stepeni Celzijusovih. 

Kako bismo proverili zbog čega nas očekuje ponovna promena vremenskih prilika, pozvali smo meteorologa Đorđa Đurića.

– U toku jučerašnjeg i danasnjeg dana došlo je do prodora hladne vazdušne mase iz Sibira, zato je u našoj zemlji sada veoma hladno za ovo doba godine, ali to će trajati još samo do sutra ujutru – rekao je Đorđe Đurić.

Prognoza za nekoliko narednih dana; Foto: Printskrin RHMZ/hidmet.gov.rs

On je najavio da će u toku sutrašnjeg dana doći do blagog porasta temperature, a već od nedelje očekuje se topliji vazduh sa jugozapada Evrope, koji će doći pod uticajem ciklona sa Atlantika.

  • U celoj zemlji će biti iznadprosečno toplo, ali to ne znači da ćemo nositi kratke rukave, već da će biti između devet i 15 stepeni – najavio je Đurić.

PROGNOZA ZA DECEMBAR

Prva polovina decembra, prema rečima hidrometeorologa Đurića proći će sa temperaturom iznad uobičajene za ovo doba godine, a to je oko 10 stepeni.

Prognoza do polovine decebra; Foto: Printskrin RHMZ/hidmet.gov.rs

  • Nema na vidiku nekog jačeg zahlađenja prvih 12-13 dana. Možda samo dođe do kiše, ali tu nema govora o temepraturi koja nas je zatekla sada – izjavio je on.

On je dodao da već tokom druge polovine decembra može se očekivati susnežica, koja će rezultirati bljuzgavicom, ali to neće biti onaj pravi sneg.

– Pre januara neće biti prave zime, ali ne možemo sa sigurnošću govoriti o toj dugoročnoj prognozi. Ono što je sigurno jeste da nas u nedelju ove i sredu sledeće sedmice očekuje lep dan. Znatno vedriji i sunčaniji, nego ovi koju su iza nas – zaključio je Đurić.

Prijepolje INFO (Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR