петак, мај 24, 2024
NaslovnaUŽICEZbog gripa ponovo produžen školski raspust u Užicu

Zbog gripa ponovo produžen školski raspust u Užicu

Zimski raspust u školama u Užicu, odlukom gradonačelnika Tihomira Petkovića, produžen je do 1. marta, kako bi se sprečilo širenje epidemije gripa.

To je drugi put da se, zbog gripa, zimski raspust produžava u tom gradu jer je gradonačelnik nedavno odlučio da, umesto do 18. februara, raspust traje do 22. februara.

Nova odluka o produžetku raspusta do 1.marta, kako je objasnio Vidoje Drndarević, predsednik gradskog Saveta za zdravlje, usledila je na predlog tog Saveta i Kolegijuma Opšte bolnice Užice.

– U zaključku Opšte bolnice je navedeno da je povećan broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama i simptomima sličnim gripu, koji se leče u toj ustanovi, i da se boravkom dece i odraslih u školama ne može očekivati smanjenje broja obelelih“, kazao je Drndarević.

On je objasnio da je takva odluka doneta i pored toga što je „Ministarstvo prosvete danas uputilo Školskoj upravi Užice obaveštenje u kome je navedeno da epidemija gripa jenjava u Srbiji i da se preporučuje nastavak školske godine“.

– Međutim, ne možemo da nastavimo školsku godinu, jer se broj obolelih iz dana u dan povećava. Ambulantno se zbrine najmanje 20 pacijenata, na Infektivnom odeljenu užičke bolnice više nema mesta, Grudno odeljenje je prošireno za 14 ležaja, a među hospitalizovanim pacijentima ima i dece“, rekao je Drndarević i apelovao na roditelje da decu sa simptomima gripa na odvode u vrtiće, već kod lekara.

Uprava Zdravstvenog centra Užice je danas saopštila da su u užičkoj bolnici, na Infektivnom odeljenju smeštena 54 pacijenata i pet na Centalnoj intenzivnoj nezi, od kojih je dvoje životno ugoženo.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR