субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOZa štednju struje računi manji i do 30 odsto, ovo je sistem...

Za štednju struje računi manji i do 30 odsto, ovo je sistem bonusa

Od oktobra svi građani Srbije koji budu vodili računa o potrošnji struje moći će da ostvare popust na svoje račune. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obelodanio je u subotu detalje sistema nagrađivanja i pozvao građane na štednju električne energije.

U sklopu najave ocenio je značaj štednje, jer nas, kako je naveo, „očekuje užasno teška zima iz više razloga“.

Računica pokazuje da uz malo truda računi mogu biti manji i do 30 odsto, a da bi popusti mogli da idu i do 30 odsto. Praktično, svi građani koji uspeju da smanje potrošnju energije za 5 do 20 odsto kilovata, obezbediće sebi popust na račune koji će iznositi od 10 do 30 odsto, što je i trećina ukupnog mesečno troška za struju.

Naš predlog će biti da svi oni koji smanje potrošnju od 5 do 20 odsto, dobiju dodatni popust od 10 odsto na račun. Ja ću tražiti da taj popust bude dodatnih 15 odsto. Za one koji smanje od 5 do 30 posto, da dobiju još 20 odsto. Oni koji smanje za više od 30 odsto, dobiće i popust od 30 odsto na račun, rekao je – rekao je Vučić.

Potrošnja će se porediti sa istim mesecom prethodne godine. Ukoliko potrošnja bude manja za na primer 15 kilovata nego u istom mesecu prethodne godine, ušteda bi iznosila 120 dinara, a uz popust štedljivosti još 350 dinara.

Nadležni organi će u narednom periodu izaći izaći sa detaljima ovih mera.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR