среда, јун 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEZa sreću je potrebno malo: Mjesna zajednica Kolovrat dobila sportski kompleks

Za sreću je potrebno malo: Mjesna zajednica Kolovrat dobila sportski kompleks

Da zdrave inicijative i pozitivne ideje uvijek mogu imati sretan epilog dokaz su mještani mjesne zajednice Kolovrat, urbanistička jedinica Brezovača. Nekoliko godina već traje inicijativa za izgradnju mini parka sa igralištima, kako bi djeca, ali i odrasli imali gdje se sakupljati, družiti, provoditi slobodno vrijeme na pravi način. Prethodna vlast, ističu mještani, osporavala je taj projekat, a kada su samoinicijativno htjeli sprovesti ideju u djelo bilo im je zaprijećeno da će biti uhapšeni. I k’o što reče jedna narodna mudrost: “Šut sa rogatim ne može”, tako su i ovi mještani odustali od toga. N’o, vremena se mijenjaju, pa tako i vlast i ljudi. Sadašnja, koju čine ljudi spremni da od Prijepolja naprave bolje mjesto za život krenula u realizaciju ideje sa dugogodišnjim stažom. Površina zemlje koja je u vlasništvu opštine ustupljena je ovim dobrim ljudima i za tili čas nikao je pravi kompleks za odmor. Njega čine park sa klackalicama i ljuljaškama za one najmlađe, košarkaški i teren za mali fudbal, a uskoro će se tu zaigrati i odbojka. I ne uživaju samo djeca, svoj ćejf nekada ispune i oni stariji. Za sreću je zaista potrebno malo dobre volje.

Iz Odjeljenja za investicije poručili da je ovo samo početak, te da će se u narednom perodu izdvojiti još značajnija sredstva kako bi se nastavilo ulagati i u ostale urbanističke jedinice.

Ključni faktor je biti čovjek, sa obije strane. Zdrava inicijativa i iskrena želja opštinske uprave da pomogne našli su se na pola puta. Uspjeh i zadovoljstvo su neminovni u tom slučaju, istakao šef odborničke grupe SPP-a u Prijepolju Samir Tandir.

Radost na dječijim licima, osmjeh i zadovoljstvo majki koje će se moći rasteretiti brige jer su im djeca na samo par koraka od kuće, stvari su koje zaista nemaju cijenu. To je, uostalom, poručuju iz opštinske vlasti u Prijepolju, najveći cilj koji su sebi postavili.

SANA – Hamza Škrijelj

FOTO: SANA

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR