четвртак, јун 13, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEOve godine preko stotinu poljoprivrednika u Prijepolju dobilo podsticajna sredstva

Ove godine preko stotinu poljoprivrednika u Prijepolju dobilo podsticajna sredstva

Ukupno 104 poljoprivrednika potpisala su ugovore o subvencijama za nabavku mehanizacije i rasnih grla stoke. Vrijednost subvencija iznosi oko 13 miliona dinara. Poljoprivrednicima, koji su tokom ove godine investirali u svoja poljoprivredna gazdinstva, bilo da je u pitanju nabavka rasnih grla stoke ili mehanizacija, uručeni su ugovori o subvenicjama kojima opština pomaže razvoj ove oblasti.

U ime opštinskih vlasti poljoprivrednike je pozdravio zamjenik predsjednika opštine, Stanko Кijanović, navodeći da bez primarne proizvodnje nema ni razvoja, te da su opštinske strukture prepoznale njen značaj. Tom prilikom izrazio uvjerenje da će opština ovaj pozitivan trend subvencionisanja i indikerktnog ulaganja u poljoprivredu nastaviti i ubuduće.

Član opštinskog vijeća zadužen za poljoprivredu Nebojša Žunić istakao je da je prilično lahko doći do subvencija, te da su uvjeti jako jednostavni. On je naveo da je opština za subvencije u poljoprivredi izdvojila oko 13 miliona dinara od čega 11 miliona za poboljšanje rasnog sastava stoke i 2 miliona za nabavku mehanizacije. Ulaganja stočara subvencionisana su sa 80 procenata, a povrtara i voćara u prosjeku sa 65 odsto sredstava.

Predsjednik mjesne zajednice Orašac istakao je da poljoprivrednicima koji od ovoga uglavnom žive i hrane svoje porodice ovo mnogo znači. Tom prilikom posebna zahvala opštinskoj upravi, te gospodinu Samiru Tandiru što podjednako brinu i za selo i za grad, što, kako navodi, ranije nije bio slučaj.

Kompletnu dodjelu subvencija poljoprivrednicima u Prijepolju pogledajte u večerašnjem izdanju Teme dana na STV.

SANA – Hamza Škrijelj / Polimlje.info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR