четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOВременска прогноза за уторак, 16. јануар 2024.

Временска прогноза за уторак, 16. јануар 2024.

Ујутру облачно и престанак падавина, током дана делимично разведравање. Температура до 8 степени.

У Србији ће на северу бити претежно ведро, а у остатку земље облачно уз престанак снега. Током дана без падавина уз делимично разведравање у свим крајевима.Најнижа температура од -3 до 2 , а највиша од 4 до 8 степени Целзијуса.


И у Београду ујутру облачно уз престанак снега, током дана без падавина уз делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни, после подне и увече у скретању на југоисточни.

Највиша температура у главном граду око 6 степени Целзијуса. У среду и четвртак ветровито и осетно топлије уз наоблачење.

Максимална температура у већини места у среду од 9 до 12 , а у четвртак од 13 до 20 степени, осим у Тимочкој Крајини где ће се задржати хладно, до 5 степени.

Киша се повремено очекује од среде увече. Дуваће умерен и јак јужни и југозападни, а у кошавском подручју југоисточни ветар са ударима олујне јачине на југу Баната, у доњем Подунављу и у планинским пределима.

У петак, 19. јануара, нагло захлађење уз прелазак кише у снег и стварање мањег снежног покривача. Почеће да дува јак северни и северозападни ветар.

За викенд хладно уз делимично разведравање, само се још у суботу у брдско-планинским пределима очекује краткотрајан снег. Северозападни ветар у суботу крајем дана у слабљењу, а у недељу у поновном скретању на јужни.

Извор: РТС

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR