петак, април 19, 2024
NaslovnaINFOUprava Carina Srbije. Prva elektronska licitacija zaplenjene robe

Uprava Carina Srbije. Prva elektronska licitacija zaplenjene robe

Prijave za prvu e-licitaciju već su otvorene, a kako je saopštila Uprava Carina Srbije, oduzeta roba ubuduće će se prodavati isključivo na ovaj način.

Prva elektronska licitacija robe zaplenjene na srpskim granicama biće održana 30. marta 2022.

Na prvoj e-licitaciji biće ponuđeni predmeti grupisani u ukupno 20 „stavki“ . Tu su i firmirani skupoceni ručni satovi, razne ženske tašne, mobilni telefoni, projektori… ali i izgubljeni prtljag.

Jednu od 20 stavki u ponudi čini tačno – 460 predmeta.

Pravo učešća na javnoj prodaji carinske robe imaju pravna lica i preduzetnici, domaća i strana fizička lica. Preduslov za učešće u javnoj prodaji carinske robe je da se izvrši registracija i prijava u aplikaciji. Registracija se mora obaviti na odgovarajući način, prateći uputstvo. Pravo učešća i nadmetanja imaju sva lica koja uplate kauciju na depozitni račun carinarnice koja organizuje javnu prodaju, u iznosu 30% od početne cene za svaki redni broj.

U skladu sa idejom potpune digitalizacije poslovanja, Uprava carina Srbije uvodi novi način prodaje trajno oduzete robe i to isključivo putem interneta – navode u Upravi carina.

Kako se ističe u saopštenju, svi zainteresovani za učešće na prvoj e-licitaciji mogu već da se prijave na sajtu Uprave carina. Na sajtu su dostupni i opšti uslovi prodaje robe, kao i korisničko uputstvo.

– Rok za prijavljivanje potencijalnih učesnika za prvu e-licitaciju i uplatu kaucije za učešće je petak 25. mart – navodi se u saopštenju.

LICITACIJE OVDE PRIJAVA

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR