петак, март 1, 2024
NaslovnaSRBIJAMUP obradovao vozače za Novu godinu: Registarske tablice neće se menjati nakon...

MUP obradovao vozače za Novu godinu: Registarske tablice neće se menjati nakon devet godina

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo je odluku da se automobilske registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja, saopštio je MUP Srbije.

Kako se dodaje, shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od danas, 1. januara 2020.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko, usled dotrajalosti ili oštećenja, postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene, prenosi N1.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

MUP preporučuje vlasnicima vozila da, zbog nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole izvrše zamenu.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR