уторак, јун 25, 2024
NaslovnaINFOAmbasador: Srpski turisti će u Tursku putovati sa čipovanim ličnim kartama

Ambasador: Srpski turisti će u Tursku putovati sa čipovanim ličnim kartama

Ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj, najavio je predstavljanje ove popularne destinacije na predstojećem Sajmu turizma koji će se održati od 24. do 27. marta. Naglašavajući izvanrednu saradnju dve zemlje u sektoru turizma, ambasador Aksoj je naveo da će, kao dodatni vid liberalizacije putovanja, turisti iz Srbije u Republiku Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama, saopšteno je iz Turske agencije za promociju i razvoj turizma (TGA).

Kako je saopšteno, aktivnosti na promociji turističke ponude ove zemlje počeće već sa prvim danom Međunarodnog sajma turizma otvaranjem štanda Republike Turske.

Aksoj je rekao da Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, ali da je ovaj period kroz koji prolazimo „najbolji u istoriji Srbije i Turske“.

U 2021. godini Tursku je, kako je podsetio, posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo čak 95 odsto više turskih državljana.

Ovaj pozitivan trend u vreme pandemije potpomoglo je međusobno priznanje kovid sertifikata, a najavljena je i dalja liberalizacija putovanja.

„Između naše dve zemlje već postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu koji će ući u proceduru uskoro moći ćemo da putjemo sa čipovanim ličnim kartama“ , dodao je Aksoj.

Ambasador Aksoj predočio je da Tursku ne čine samo Antalija, Alanja i Istanbul, već i prelepi predeli puni istorijskih znamenitosti, kulturnih i turističkih atrakcija. Podsetio je i da je od decembra uspostavljena direktna avio-linija između Beograda i Ankare koja upravo ima za cilj da srpskim turistima olakša da stignu i do drugih turističkih centara Turske.

„Izdvojio bih Anadoliju koja, kao najveća regija u Turskoj, ima mnogo znamenitosti koje nikako ne treba propustiti“, poručio je ambasador.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR