среда, мај 29, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEUpozorenje APR: Lažne uplatnice za upis u registar kruže Srbijom

Upozorenje APR: Lažne uplatnice za upis u registar kruže Srbijom

Agencija za privredne registre (APR) upozorila je privrednike da uplatnice za upis u privredni registar koje u poslednje vreme sve češće stižu na adrese privrednih društava i preduzetnika ne potiču od APR i da nisu zakonska obaveza koju privrednici moraju da ispoštuju.

Naime, kako je ova Agencija i zvanično saopštila, reč je o uplatnicama koje glase na iznos od 4.000 do 16. 000 dinara, a koje najčešće stižu na adrese novoosnovanih privrednih subjekata.

Kako se navodi na lažnoj uplatnici, naknada za upis novoosnovanih privrednih subjekata u registar je 4.000 dinara, a rok za uplatu je osam dana. Ukoliko se ovaj rok ne ispoštuje, naknada je četiri puta veća i iznosi 16.000 dinara, navodi se na uplatnici koju možete videti u nastavku.

„Povodom novih, učestalih poziva i obraćanja korisnika, Agencija za privredne registre ponavlja upozorenje privrednim društvima i preduzetnicima, a naročito onima tek osnovanim, da uplatnice koje primaju na iznos od 4.000, odnosno 16.000 dinara, za „upis novoosnovanih pravnih lica u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od Agencije, niti imaju veze sa zakonskom obavezom registracije“, saopštila je Agencija za privredne registre.

APR je naglasila i da se „postupak registracije i objavljivanja podataka na internet stranici www.apr.gov.rs sprovodi isključivo na osnovu registracione prijave koja se podnosi u skladu sa odredbama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre“.

„Stoga, koverte sa uplatnicama, koje ovih dana građani ponovo primaju, spadaju u komercijalnu ponudu i registrovani subjekti ne moraju da ih prihvate“, navela je APR u saopštenju.

Izvor:Blic/Foto: Ilustracija

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR