недеља, јун 23, 2024
NaslovnaSRBIJAU proteklih pet dana 1.588 vozača vozilo pod uticajem alkohola

U proteklih pet dana 1.588 vozača vozilo pod uticajem alkohola

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je u proteklih pet dana policija tokom pojačanih kontrola saobraćaja u Srbiji utvrdila da je 1.588 vozača vozilo pod uticajem alkohola. Stefanović je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da je od tog broja njih 306 imalo više od 1,2 promila alkohola u krvi, a 58 vozača je vozilo sa preko dva promila.

„To je jedan od najvažnijih faktora rizika saobraćajnih nesreća“, rekao je Stefanović za RTS i dodao da je posebno neophodna dodatna pažnja u vožnji za vreme praznika i leta.

On je apelovao da se vozači pridržavaju saobraćajnih pravila i dodao da ona služe da zaštite živote, a ne zbog kazni. Govoreći o nedavnoj saobraćajnoj nesreći kod Kuršumlije u kojoj je u sudaru autobusa i kamiona poginulo pet osoba, Stefanović je kazao da će inicirati da taj put bude još bezbedniji, ako je to potrebno.

On je dodao da je zakon o bezbednosti saobraćaja već pooštren i da je neophodna njegova striktna primena. Stefanović je pohvalio i pripadnike MUP-a koji su učestvovali u spašavanju povređenih putnika u zapaljenom autobusu.

Stefanović je takođe naveo da će biti odložena manifestacija „Policija u zajednici“ ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu zbog najave mitinga opoziciniog Saveza za Srbiju. Stefanović je naveo da je on prijavio taj skup pre SzS-a, ali da će manifestaciju ipak organizovati neki drugi vikend.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR