понедељак, јул 22, 2024
NaslovnaINFOTandir:Danas potpisan ugovor za sanaciju deponije,to je veliki dan za opštinu a...

Tandir:Danas potpisan ugovor za sanaciju deponije,to je veliki dan za opštinu a i visokonaponska i niskonaponska mreža moraju da se mijenjaju u Prijepolju …

Predsjednik poslaničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije, narodni poslanik Samir Tandir je tokom današnjeg obraćanja u skupštini R. Srbije istakao da će SPP podržati zakone o porijeklu imovine, kao i o zajmovima posebno ako idu u investicije. Osvrnuo se na segment ozelenjavanja javnog sektora, elektro mreže ali i na rješavanje višegodišnjeg problema deponije u Prijepolju.

– Jako važan segment obzirom da dolazim iz kraja Sandžaka, Novi Pazar je vrlo često na ljestvicama zagađenosti. Smatram da u toj borbi moramo da budemo mnogo efikasniji. Što se tiče elektro mreže Srbije, i visokonaponska i niskonaponska mreža moraju da se mijenjaju. Svjedoci smo ove zime da veliki broj sela u Prijepoljskom, Novo Varoškom kraju, Sjenica, Tutin i Pešter nisu imali redovno snabdijevanje električnom energijom i da su poljoprivredna gazdinstva i sve ono što oni rade na tim svojim gazdinstvima, naši farmeri su bili ugroženi. Da se to više ne bi dešavalo, ovaj zajam nam je svakako neophodan. Hoću da iskoristim ovu priliku jer smo vrlo često u Parlamentu govorili o Prijepolju i problemu nesanitarne deponije Stanjevine. Danas u Opštini Prijepolje potpisan je ugovor o sanaciji te nesanitarne deponije i to je veliki dan za tu opštinu, iz koje i ja dolazim. Hvala predsjedniku države, hvala predsjednici Vlade R. Srbije, hvala resornoj ministrici Ireni Vujović, hvala opštinskom rukovodstvu i predsjedniku opštine Babiću, što smo dočekali veliki dan. Istakao bih i kolegu iz Prijepolja Krstu Janjuševića koji je dao svoj ogroman doprinos.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR