четвртак, март 28, 2024
NaslovnaINFOПотписани уговори за санацију Стањевина и бесплатан превоз

Потписани уговори за санацију Стањевина и бесплатан превоз

Данас је председник општине Пријепоље Владимир Бабић потписао два важна уговора. Санацију депоније „Стањевине“ на који су грађани са нестрпљењем чекали више од две деценије. Посао вредан 33.887.000 динара поверен је фирми „Јединство“ из Ужица. Рок за завршетак прве фазе санације је 80 календарских дана. Како је председник Бабић истакао, ово је велики корак за нашу општину, али до кога не би дошло без подршке Министарства за заштиту животне средине и суседних општина, првенствено Прибоја, на чију депонију се тренутно одлаже отпад из наше општине.

На левој обали Лима ка Залугу планирана је изградња обалоутврде, у дужини од 3 и по километра, док ће заштитни бедем на десној обали испод досадашње депоније бити изграђен у дужини од 420 метара.На делу према магистрали ће се поставити хумус и озеленити. Ова прва фаза је урађена према пројекту чија је укупна вредност 135 милиона. За одлагање кабастог неопасног отпада са депоније, али и убудуће, скупштинском одлуком је изабрана локација у Ивању на којој се некада вршила сепарација шљунка и песка.

Други уговор односи се на бесплатан превоз за грађане општине Пријепоље. Овај посао поверен је фирми „Јањушевић Превоз“ из Прибоја која је дала најповољнију понуду у вредности од 9.700.000 динара.Превоз ће бити организиван на седам линија и биће прилагођен потребама ђака , пензионера и свих осталих грађана који имају потребе за јавним превозом.

Грађани Пријепоља, од наредног понедељка, моћиће бесплатно да се возе на свим линијама аутобуским превозом без обзира на године старости на седам релација : Бостани – Виницка, Бостани – Сељашница, Бостани – Бродарево, Бостани – Ивање, Бостани – Бабине, Бостани – Јабука , Сељашница – Бабине.

Опширније у прилогу Телевизије Форум:

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR