уторак, јун 25, 2024
NaslovnaINFOСветосавска академија "У духу Светосавља" ФОТО

Светосавска академија „У духу Светосавља“ ФОТО

У великој сали Дома културе у Пријепољу одржана је Светосавска академија. У пуној сали Дома културе .Посетиоци су имали прилике да уживају у програму, где се прво обратио гуслар и здравичар Вук Пантовић.
После њега поздравно слово Епископа Милешевског Владике Атанасија .

– Опет смо окупљени на позив Божијег угодника Светитеља Саве. Предвођени смо светим људима, Свецима Божијим, најбољима између нас, најбољима са наших простора, и то вековима. Наш пут је прокрчен, а ми се сабирамо да тај пут очувамо проходним.

–У овом времену најпотребнији су нам мудри људи и свети људи. То сад најбоље осећамо, примећујемо. Свети Сава је управо такав, Божији човек, савршен човек, премудар човек, потпун човек.

– Свети Сава је бивао цењен и поштован у свима временима, од свих, и оних његове вере али и припадника других религија. Вековима је био препознат као прва личност наших простора. Он то показује и сада. Верујемо да ће се њему обраћати сви који буду тражили да буду конструктивни у решавању светских искушења, рекао је Епископ Атанасије призивајући благослов Светог Саве на све присутне.


У наставку програма публика је имала прилику да поглед извођење групе из вртића ,,Миша Цвијовић“. Програм је настављен уз Беседу проф.др Љубивоја Стојановића, фолкор Дома културе Пријепоље, фрулаш Лука Видаковић, музичка школа из
Пријепоља, Етно група Верем.

Желјко Јасика/ milesevskaeparhija.рс / Пријепоље Инфо

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR