среда, мај 29, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJESNEG U PRIJEPOLJU PRAVI PROBLEME NA VEĆIM NADMORSKIM VISINAMA , ODRŽANA...

SNEG U PRIJEPOLJU PRAVI PROBLEME NA VEĆIM NADMORSKIM VISINAMA , ODRŽANA SEDNICA ZA VANREDNE SITUACIJE

Kako Prijepolje Info saznaje održana je sednica štaba za vanredne situacije opštine Prijepolje  u 13 časova, ali procena štaba je da još nema elemenata za uvođenje vanredne situacije. Dati su nalozi da se pojačano deluje na čišćenju puteva svim izvođačima na tom poslu koji imaju ugovore sa opštinom. Takođe su obaveštene sve Mesne zajednice da se angažuju za čišćenje sa traktorima i ostalom mehanizacijom i da će im biti dostavljeno gorivo za tu svrhu. Sve službe su spremne i reaguju prema instrukcijama koje su dobile na pripremnim sastancima štaba. Sve funkcioniše , vodosnabdevanje grada u redu, takođe i isporuka električnbe i toplotne energije, dok zdravstvene ustanove funkcionišu po ustaljenom ritmu.Važnije saobraćajnice i magistralni putevi su prohodni , a sporedni i lokalni putevi će se čistiti po potrebi .

Štab za vanredne situacije će pratiti dalje odvijanje situacije i reagovati prema datim okolnostima.

Zbog velikih količina snega koje su napadale u toku noći saobraćaj se na svim putevima odvija otežano, a obilan sneg zatrpao je i brojne lokalne puteve do udaljenih naseljenih mesta u visočim delovima .

U Prijepolju se do petka očekuju obilnije snežne padavine i povećanje visine snežnog pokrivača.

IMG_4080

Za portal Prijepolje Info član opštinskog veća Mirjana Bojović je izjavila;

Sneg pada ceo dan, počeo je u drugoj polovini noći, a temperatura je minusna .U Gornjim Babinama je na teren poslata ulta da raščisti put jer dvoje dece nije moglo otići u školu.Meteorološka prognoza danas i sutra najavljuje obilne padavine tako da će komunalno preduzeće Lim i dalje kao i do sada da pročišćava ulice,a mi će mo izdavati naloge za putne pravce koji su po opštinskoj odluci predviđeni  kao prioritet, a u drugim mesnim zajednicama čistiće se samo u hitnim slučajevima.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR