SDPS Rasima Ljajića osim ministarstva dobio i mesto generalnog sekretara predsednika Srbije

Mandatarka Ana Brnabić saopštila je na današnjoj sjednici Predsjedništva SNS imena članova novog kabineta.

Od 21 ministarstva, više od pola pripašće ženama. Analitičari ocjenjuju da će vlada u ovom sastavu, iako bi trebalo da traje svega godinu i po, biti pravo osvježenje.

Nova ministarka trgovine, turizma i telekomunikacije biće Tatjana Matić iz Ljajićevog SDPS-a.

Tatjana Matić rođena je 1972. u Beogradu, diplomirala je na Filološkom fakultetu. Na poziciju pomoćnice šefa kabineta potpredsjednika Vlade postavljena je 2002. i tu se zadržala dvije godine. Od 2012. godine bila je državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Suzana Paunović iz Socijaldemokratske partije Rasim Ljajića zauzeće mesto generalnog sekretara predsednika Srbije Aleksandra Vučića na kojem je do sada bio Nikola Selaković.Screenshot 20201025 164736 Facebook 800x759 - SDPS Rasima Ljajića osim ministarstva dobio i mesto generalnog sekretara predsednika Srbije

Foto A.Rovčanin

Aleksandar Vučić je naveo da doskorašnji generalni sekretar Nikola Selaković ide na mesto ministra spoljnih poslova, dok ljudska i manjinska prava preuzima Gordana Čomić koroz svoje ministarstvo.

“Zato će novi generalni sekretar biti Suzana Paunović”, rekao je Vučić i dodao da će se vidjeti ko će biti generalni sekratar u Ministarstvu spoljnih poslova.

Sandžak Danas / PP media

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply