недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEСАСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ И ПРИВРЕДНИКА

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ И ПРИВРЕДНИКА

Председник општине Драгољуб Зиндовић , одржао је  у понедељак 10.12.2018. године радни састанак са привредницима општине Пријепоље са циљем да се сагледају све потребе локалних привредника и могућност  општине за помоћ и подршку. Састанку су присуствовали и представници општинских служби задужених за питања привреде, инфраструктуре и имовинско правних односа, како би се на сва питања добили адекватни одговори и дале неопходне инструкције.

Неки од проблема са којима се сусрећу привредници у Индустријској зони на Коловрату јесу неуређеност паркинг простора и снабдевање електричном енергијом јер постојећа трафостаница и електро мрежа више не могу да задовоље потребе њихових радних и производних капацитета, а које како су навели имају намеру и даље да проширују. Њихови захтеви су такође били и стављање у функцију и преосталих пет парцела у Индустријској зони. Површина целе Зоне је 50 хектара у оквиру које се налази индустријски парк са 13 парцела површине од по 25 ари. Из средстава Националног инвестиционог плана је финансирана изградња приступних саобраћајница и трафостанице за напајање индустијске зоне електричном енергијом.

 

Председник општине је са присутним представницима општинских служби разматрао начин решавања изнетих проблема и договорено је да се уређење паркинг простора покуша решити кроз планску документацију и финансијску подршку у оквиру буџета за наредну годину. Такође је  навео да ће општинске службе контактирати Министарство електропривреде и друге надлежне и референтне установе како би се изнашла могућност за решавање питања повећања капацитета постојеће трафостанице, док ће имовинско правне службе сачинити најповољнији модел за стављање у функцију слободних парцела у оквиру Пословне зоне на Коловрату.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR