среда, јун 19, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEZabelelo se u Srbiji, očekuje se i do pola metra snežnog pokrivača

Zabelelo se u Srbiji, očekuje se i do pola metra snežnog pokrivača

Sneg u Srbiji bez prestanka veje više od 24 sata. U većem delu zemlje do kraja dana i u toku noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok će u Banatu biti i veći.

Sutra ujutro i pre podne očekuje se slabljenje i prestanak snega.

Kako se navodi u upozorenju objavljenom na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na severu, zapadu i jugozapadu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 50 centimetara.

U centralnim i istočnim krajevima Srbije danas posle podne i uveče očekuje se pojačanje padavina, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 40 centimetara.

U Timočkoj Krajini sneg će preći u kišu i očekuje se poledica, a sutra posle podne prestanak padavina.

Na jugu i jugoistoku Srbije do kraja dana kiša će preći u sneg, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara.

Saobraćaj u Srbiji odvija se otežano i uz zimske ulove vožnje zbog snega koji slabo i umereno provejava u većem delu Srbije, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Zbog stvaranja snežnog pokrivača do 20 centimetara, vozači se upozoravaju da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje.
Oni koji planiraju put u planinske predele zapadne, jugozapadne i istočne Srbije moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu.
AMSS je podsetio da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako sna kolovozu ima snega, leda ili poledice.
Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema poslednjim podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima trenutno nema čekanja dužeg od 30 minuta.
Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.
PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR