субота, јун 22, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPutevi u Prijepolju prohodni – Mediji da ne šire dezinformacije

Putevi u Prijepolju prohodni – Mediji da ne šire dezinformacije

Lokalna samouprava u Prijepolju ulaže nadljudske napore da izbori sa ledenom stihojom jer snijeg u ovoj opštini pada 24 sata bez prestanka. Pozvali smo Mirjanu Bojović člana opštinskog vijeća zaduženu za odnose sa mjesnim zajednicama koja je istakla da se putevi čiste svakodnevno.

Ovakvu situaciju u kojoj se nalazi cijela država mediji bliski SDP-u  pokušavaju iskoristiti širenjem dezinformacija i lažnih vijesti. U tome prednjači internet portal PP Media koji je u vlasništvu Alema Rovčanina, inače člana SDP-a, tvdeći da je sedamdesetosmogodišnja starica iz Brančića, sela dvadesetak kilometara udaljenog od Prijepolja preminula od posledica smrzavanja.

Doktor Mujo Mehović koji je bio na licu mesta u Brančićima kazao da će zbog pisanja medija podnijeti krivične prijave za iznete konstatacije jer prema medicinskim nalazima starnica nije preminula od poslednica smrzavanja već od grča srčanih arterija. Pisanu izjavu dr. Mehovića prenosimo u cijelosti:

„Zatičemo ženu na mesto događaja nakon posle pregleda uviđa se povreda na kolenima usled pada na osnovu svega utvrđujem da je žena pala na licu mesta i udarila kolena. Pitali smo ćerku da li je srčani bolesnik jer su vrlo niske temperature bile kada dolazi do grča srčanih arterija , obično tada ljudima pozli  i tačno na osnovu svega toga  kada čovek uzme kompletan sled događaja , njoj je tačno tu pozlilo, ona je pala i udarila kolenima, pokušala je  da ustane  to se vidi po opancima jer da je udarena opanci bi odleteli , nikakvih više tragova nije bilo i nikakve informacije nisam davao čak ni slova nisam napisao tek  izveštaj za policiju treba da napišem, tek treba neko od rodbine da dođe da napišem umrlicu i ne znam odakle hrabrost medijima da iznose kvalifikacije pomenutog događaja na svoju ruku. Takođe ću podneti krivičnu prijavu za iznete konstatacije za moj posao  u medijima jer to je moj posao i nema niko drugi prava da se bavi, a ja nikom nisam dao niti napisao ni reč. „

Podsjećamo da ovo nije prvi put da mediji bliski SDP-u na ovaj način tragične slučajave zloupotrebljavaju  za političe obračune, zbog čega im je Savjet za štampu izricao javne opomene.

https://sanapress.info/2019/01/10/zbog-laznih-vijesti-o-smrzavanju-prijepoljaca-prste-krivicne-prijave/

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR