четвртак, јун 13, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPosle senzancionalnih vesti o smrzavanju prijepoljaca pršte krivične prijave protiv medija za...

Posle senzancionalnih vesti o smrzavanju prijepoljaca pršte krivične prijave protiv medija za širenje lažnih informacija kao i demanti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST VD DIREKTORA DOMA ZDRAVLJA  DR.SEAD POROVIĆ  I ŠEFA ODSEKA HITNE MEDICINSKE POMOĆI  PRIJEPOLJE  DR. ZAGORKA RAKONJAC PRENOSIMO U CELOSTI 

Obzirom na članak medija pod naslovom – “STRAVIČNO! BRODAREVCI PRONAŠLI MRTVOG ČOVEKA POD SNEGOM!” obaveštavamo Vas o sledećem 

U 12:09 časova odsek Hitne pomoći je primio poziv od gospođe čije je ime poznato osoblju HMP, a dva minuta kasnije i od gospodina koji se takođe predstavio , da se u Brodarevu  u snegu nalazi pijan čovek ( I.K.) koga treba skloniti sa snega , a oni ne smeju da mu priđu , “zna da bude nezgodan “. 

Dispečer je dao informaciju da je ekipa na terenu i da će po povratku biti usmerena na pomenuto mesto , što je i učinjeno . Prvi pozivalac je sledećim pozivom u 12:40 časova obavestio HMP da je jedan od komšija ubedio lice I.K. da ustane i pođe kući i da je sada I.K.  u svojoj kući , te da intervencija HMP nije potrebna. Navodi pozivaoca su provereni u dva navrata telefonskim putem -” I.K. je živ i zdrav, u svojoj kući uz vatru koju mu loži komšija “,a dodatna provera navedenog je izvršena i od strane radnika PPU Prijepolje. 

Svi pozivi i razgovori koji su vođeni putem telefona 194 se snimaju. 

Dom Zdravlja Prijepolje će podneti krivične prijave protiv autora tekstova koji su neistinama uznemirili javnost. 

PORED OVOG SAOPŠTENJA IZDATO JE I DIREKTORKE SAOPŠTENJE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD PRIJEPOLJE KOJI TAKOĐE PRENOSIMO U CELOSTI 

Navodi koji su izneti u medijama su netačni ,ali zbog poverljivosti podataka o ličnosti ne možemo govoriti o nekim činjenicama koje se ne mogu iznositi u javnost. 

Objavljene fotografije i tekst ni na koji način se ne mogu povezati sa radom Centra za socijalni rad. Očigledno je da pojedinim političkim strankama odgovara loše stanje pa zbog toga pokušavaju i na mestima gde nema nikakvog razloga da kritikuju institucije. 

Protiv zloupotreba korisnika Centra za socijalni rad stručni tim će razmotriti situaciju da pokrene odgovarajuće postupke pred nadležnim organima jer je ne primereno da politički aktivisti koriste teško stanje pojedinih građana kako bi pokušali da na takav način dođu do jeftinih političkih pojena. 

ZA PORTAL PRIJEPOLJE INFO NAČELNIK SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE  PRIJEPOLJE GORAN POSRKAČA 

Vatrogasna služba  PRIJEPOLJE  izašla je u susret Ekipi za uviđaj i poslala vozača sa vozilom da ih preveze na mesto događaja . 

Informaciju da je jedno lice stradalo  jesmo da li ,ali od čega , kako niti smo vršili uviđaj, niti smo merodavni da to utvrdimo , to utvrđuje lekar i mi nismo nikakvu konstataciju uzroka smrti izneli niti dali medijima. 

DOKTOR MUJO MEHOVIĆ JE TAKOĐE ZA PRIJEPOLJE INFO DAO SAOPŠTENJE JER JE ON BIO NA LICU MESTA U  BRANČIĆIMA 

Zatičemo ženu na mesto događaja nakon posle pregleda uviđa se povreda na kolenima usled pada na osnovu svega utvrđujem da je žena pala na licu mesta i udarila kolena. 

Pitali smo ćerku da li je srčani bolesnik jer su vrlo niske temperature bile kada dolazi do grča srčanih arterija , obično tada ljudima pozli  i tačno na osnovu svega toga  kada čovek uzme kompletan sled događaja , njoj je tačno tu pozlilo, ona je pala i udarila kolenima, pokušala je  da ustane  to se vidi po opancima jer da je udarena opanci bi odleteli , nikakvih više tragova nije bilo i nikakve informacije nisam davao čak ni slova nisam napisao tek  izveštaj za policiju treba da napišem, tek treba neko od rodbine da dođe da napišem umrlicu i ne znam odakle hrabrost medijima da iznose kvalifikacije pomenutog događaja na svoju ruku. Takođe ću podneti krivičnu prijavu za iznete konstatacije za moj posao  u medijima jer to je moj posao i nema niko drugi prava da se bavi, a ja nikom nisam dao niti napisao ni reč. 

Prijepolje info

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR