четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPrijepolje u sazivu Narodne skupštine Srbije ima 2 poslanika

Prijepolje u sazivu Narodne skupštine Srbije ima 2 poslanika

Prva (konstitutivna) sednica Narodne skupštine Republike Srbije, koju je sazvala predsednica Narodne skupštine iz prethodnog saziva Maja Gojković, počela je u ponedeljak, 3. avgusta 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.

Sednici je predsedavala najstarija narodna poslanica Smilja Tišma, sa Izborne liste IVICA DAČIĆ – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“, a u radu su joj, prema članu 3. Poslovnika Narodne skupštine, pomagali najmlađi narodni poslanici sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata i generalni sekretar Narodne skupštine, odnosno njegov zamenik. Predsedavajući su sledeći: Nikola Lazić, Dubravko Kralj, Sofija Maksimović, Nandor Kiš, Srđan Smiljanić i Branko Marinković.

Saglasno članu 101. Ustava Republike Srbije, članu 16. Zakona o Narodnoj skupštini i članu 4. Poslovnika Narodne skupštine, za ovu sednicu određen je sledeći dnevni red:

  1. Potvrđivanje mandata narodnih poslanika,
  2. Izbor predsednika Narodne skupštine,
  3. Izbor potpredsednika Narodne skupštine,
  4. Imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine i
  5. Izbor članova radnih tela Narodne skupštine.

Narodna skupština je, na osnovu Izveštaja Komisije, potvrdila mandate svim narodnim poslanicima novog saziva, čime je Narodna skupština konstituisana.

Novi poslanici položili su zakletvu koja glasi:

„Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi“.

U ovom sazivu skupštine Srbije Prijepolje će predstavljati dva poslanika, Samira Ćosović (SDP) i Samir Tandir (SPP).

Prijepoljci od ova dva poslanika mnogo očekuju jer problema je  mnogo  u našoj opštini. Lokalna vlast još nije oformljena dok mnogi projekti su stopirani.  Pored situacije sa kovidom gradjani Prijepolja iščekuju nove ljude i nadaju se pomaku ka rešavanju nagomilanih problema tako da je i na našim lokalnim političarima odgovornost velika kao i nada gradjana.

D.D INFO PRES/Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR