среда, јун 19, 2024
NaslovnaINFOPoznati kandidati za nagradu opštine Prijepolje

Poznati kandidati za nagradu opštine Prijepolje

Skupštinski Odbor za odlikovanja i nagrade je utvrdio Predlog Odluke o dodeli nagrada opštine, zahvalnica i novčanih nagrada. Konačnu reč o predlozima daće Skupština opštine, na sednici koja je zakazana za četvrtak 30. jun.

Za Nagradu opštine podneto je 13 inicijativa, od kojih je šest predloženo odbornicima i odbornicama na usvajanje. Za izuzetan doprinos unapređenju i razvoju opštine Prijepolje, predložen je arihtekta Nebojša Glišić koji je projektovao novi izgled Parka Narodnih heroja. Za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave Odbor je predložio Nemačku organizaciju za mećunarodnu saradnju GIZ, a među predlozima je i Firma ES Komerc za doprinos u promociji opštine. Pevači Aleksandar Aco Pejović i Dženan Lončarević, predloženi su za izuzetan doprinos u promociji opštine Prijepolje u zemlji i inostranstvu, dok je za značajno ostvarenje u oblasti kulture za nagradu nominovan folklorni ansambl Doma kulture Prijepolje.

Kandidati za dobijanje zahvalnica prema Odluci Odbora ove godine su Anes Tumbul za značajno ostvarenje u oblasti sporta, Marko Klačar za razvoj društvene zajednice, Milan Cmiljanović za izuzetan doprinos u oblasti kulture i Firma Mia Projekt Žiča za unapređenje i razvoj opštine Prijepolje.

Tradicionalno, za novčane nagrade predloženi su đaci generacije u ovoj školskoj godini, učenici osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Takođe, za novčanu nagradu ove godine je predložen i bokser Almir Memić i dobrovoljni davaoci krvi koji su najviše puta pokazali svoju humanost – Dragomir Petrić, Senad Rovčanin i Selim Bećirović.

Izvor: foruminfo.rs

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR