четвртак, јун 13, 2024
NaslovnaINFOPred nama su tropski dani i noći, temperatura do 35 stepeni

Pred nama su tropski dani i noći, temperatura do 35 stepeni

Veoma toplo vreme koje smo imali juče, nastavlja se i danas, uz dodatni porast temperature, kako u jutarnjim satima, tako i tokom dana.

Minimalna dnevna temperatura ovog jutra prelazila je 20 stepeni u većim gradovima, dok je u manjim mestima ipak bilo malo svežije, ali veoma toplo za ovo doba godine. U najtoplijem delu dana živa u termometru dostizaće 35 stepeni, uglavnom u severnim i zapadnim predelima, dok malo svežije ostaje na jugu i istoku, gde se očekuje i nešto više oblaka.

“Nestabilnost se i danas zadržava u planinskim predelima na jugu Srbije. Lokalno se očekuju kratkotrajni pljuskovi i prolazna oblačnost, dok u ostatku zemlje ostaje pretežno sunčano i suvo.

U sredu dolazi do pojačanja jugoistočnog vetra koji će na jugu Banata povremeno biti i pojačan”, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da će jugoistočni vetar držati kišonosne oblake dalje od Srbije, te će do kraja nedelje vreme biti pretežno sunčano, sa lokalnim slabim padavinama u zapadnim i jugozapadnim predelima.

“Osim tropskih dana, pred nama su i tropske noći. Minimalna temperatura će već u sredu dostizati 23  stepena, a krajem nedelje se očekuje da tokom cele noći temperatura ne bude ispod 25 stepeni. Ovo znači da su pred nama i vreli dani, sa temperaturom i do 37 stepeni”, navela je Gojković.

Ovako toplo vreme nepovoljno će uticati na većinu hroničnih bolesnika, a u najtoplijem delu dana izbegavajte boravak napolju i obavezno se zaštite od UV zračenja.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR