субота, јун 22, 2024
NaslovnaINFOUsvojena uredba o podsticaju ruralnog turizma: Pravo na dodelu sredstava imaju objekti...

Usvojena uredba o podsticaju ruralnog turizma: Pravo na dodelu sredstava imaju objekti evidentirani na E-turista

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma, čime je obezbeđeno 150 miliona dinara bespovratnih sredstava za ovu svrhu, saopštilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Ova uredba predstavlja pionirski korak u podršci ruralnom turizmu, pružajući finansijsku podršku seoskim turističkim domaćinstvima, salašima i etno kućama za dogradnju, rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Pravo na dodelu sredstava imaju objekti evidentirani u informacionom sistemu E-turista, a maksimalna visina podsticaja po projektu iznosi 2,9 miliona dinara. Učesnici u programu treba da obezbede sopstveno učešće u visini od 10% ukupne vrednosti investicije.

Javni poziv za podnošenje zahteva biće dostupan na veb-sajtu Ministarstva turizma i omladine osam dana nakon objavljivanja Uredbe u Službenom glasniku.

Ova inicijativa ima za cilj da unapredi turističku ponudu u ruralnim područjima Srbije, podstakne ekonomski razvoj lokalnih zajednica i pruži turistima autentično iskustvo boravka u ruralnom okruženju.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR