Požeška kompanija Inmold započela proizvodnju u “Slobodnoj zoni Priboj ”

0
493

Ova porodična firma, koja se bavi proizvodnjom IML robota i alata za brizganje plastike, potpisala je u januaru ugovor sa predstavnicima Opštine i “Slobodne zone Priboj”o zakupu 1600 metara kvadratnih prostora, gde planira da razvije serijsku proizvodnju i uposli oko 100 radnika.

Кompanija „Inmold” iz Požege danas je potpisala ugovor o zakupu još jednog poslovnog prostora u Slobodnoj zoni Priboj. Nova hala na 3.200 kvadratnih metara, bivši magacinski i skladišni prostor FAP-a, biće pretvorena u proizvodni pogon mašinskih delova za alate koji su osnovna delatnost „Inmolda”.

Narodni poslanik iz Priboja Krsto Janjušević najavio je ranije na svom fejsbuk profilu, skori dolazak mašina i opreme u pogon Inmolda u Priboju što se i ostvarilo puštanjem pogona u rad.
Inmold3 - Požeška kompanija Inmold  započela proizvodnju u “Slobodnoj zoni Priboj ”

Ova firma je inače jedna od 200 kompanija koje se nalaze u sistemu dualnog obrazovanja u Srbiji, u okviru koga je ostvarena saradnja sa školoama.
Nastava se obavlja u radionicama u kompaniji, a polaznici imaju šansu da po završetku školovanja dobiju zaposlenje.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović ističe da je velika stvar za Srbiju da postoji firma kao što je Inmold i velika je stvar kada takva jedna firma dođe u Priboj.

Prijepolje INFO

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply