недеља, јул 14, 2024
NaslovnaSRBIJAПОЛИЦАЈЦИ СПАСИЛИ ЖИВОТ ДЕВОЈЧИЦИ: Родитељи продали ЋЕРКУ, и то СКУПЉЕ ЈЕР ЈЕ...

ПОЛИЦАЈЦИ СПАСИЛИ ЖИВОТ ДЕВОЈЧИЦИ: Родитељи продали ЋЕРКУ, и то СКУПЉЕ ЈЕР ЈЕ НЕВИНА!

Филмска акција хапшења одиграла се јуче на нишком аеродрому, када је полиција привела три особе због сумње да су малолетну девојчицу покушали да пребаце у Немачку и тамо је удају на силу!

Српски полицајци успели су да спасу 14-годишњакињу и да је извуку из могућег пакла трговине људима.

Нишка полиција, у сарадњи с вишим јавним тужилаштвом, ухапсила је Ф. О. (42) из Приштине, Р. Ф. (34) из Крагујевца и немачку држављанку М. Б. (18) због сумње да су на Косову купили девојчицу с намером да је одведу у Немачку, где ју је чекао уговорену брак.

Како се сумња, девојчицу албанске националности родитељи су продали Ф. О. (42) из Приштине, који их је убедио да девојчицу води у Немачку да ради и да јој обезбеди папире ЕУ.

Међутим, како се наводи, Ф. О. је у глави имао само један план – да девојчицу чим пребаци у Немачку, прода уговореном младожењи, и то за велики новац јер је дете и даље невино.

Ф. О. је, по наводима, родитељима девојчице, који су у лошој финансијској ситуацији причао како жели да им помогне и омогући им да им се дете запосли у немачкој. Он им је за то понудио новац и рекао да ће малена да ради док не врати дуг, а затим ће моћи и њима да помогне, као и осталим члановима породице.

– Родитељима је причао бајке. Говорио како ће малецкој да среди папире тако што ће јој наћи младожењу. Уверавао их је да ће дете склопити само фиктиван брак како би добио папире – прича извор.

Ф. О. је наводно оцу и мајци девојчице рекао да ће он сносити трошкове пута, као и венчања, а да ће дете све то вратити радом. Након што је родитељима дао новац за дете, сам се одвезао до Ниша, где је чекао да му девојку изручи његов земљак Р. Ф., који живи у Крагујевцу и којем је платио 2. 000 евра за ту услугу.

Да би успео да дете пребаци преко границе, у целу акцију укључио је и Немицу М. Б., која је тек пре месец дана постала пунолетна.

Њен посао био је да с девојчицом путује до немачке и води рачуна о томе да она не побегде.

Срећом, нису макли даље од пријаве на лет, пошто су српски полицајци одмах осетили да нешто није у реду.

Наиме, по доласку на аеродром полицајци су снимили четворку која се чудно понаша, а када су се раздвојили, то је био довољан сигнал за узбуну.

– На лет за Немачку пријавили су се Ф. О., девојчица и М. Б., али су ишли одвојено, односно претварали су се да се не познају. Девојчица је деловала уплашено, што је био сигнал полицајцима да им приђу. Девојчица је код себе имала лажни пасош у којем је писало да је рођена 1997. године. Будући да су приликом испитивања сви били неусаглашени и преплашени, полиција је схватила да је реч о опасном криминалу – открива извор.

Ускоро је клупко почело да се одмотава и испоставило се да је Ф. О. хтео дете да препрода чим стигне у Немачку.

Убрзо је ухапшен и Р. Ф., који је дете довезао на аеродром.

Ухапшенима је одређено задржавање до 48сати, а даљом истрагом требало би да буде утврђено да ли су радили самостално или су имали саучеснике.

Такође, утврђује се да ли су и раније спроводили овакве акције, и ако јесу, колико су девојака пребацили у европу и где су оне сада.

Како се сазнаје, девојчица је право с аеродрома одведена на сигурну локацију, где су јој обезбеђени смештај и брига психолога.

ДЕВОЈЧИЦА СЕ РАСПЛАКАЛА ОД ОЛАКШАЊА

После акције хапшења и сучељавања осумњичених, девојчици се на лицу појавио осмех, а очи јој се напуниле сузама. Она, иако уплашена, смогла је снаге да погледа српске полицајце, а у очима јој се видела неизмерна захвалност.

 

Извор: srbijadanas.com/Ало

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR