уторак, јун 25, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEПОЧИЊЕ СЕ СА РАДОМ НА МОСТУ У ШАРАМПОВУ

ПОЧИЊЕ СЕ СА РАДОМ НА МОСТУ У ШАРАМПОВУ

Општина Пријепоље потписала  је уговор за реконструкцију моста у Шарампову групи понуђача, коју чине „Нови Пазар пут“, као носилац посла, и „ Јединство Севојно“, док је за подизвођача изабран „ДБ Инжењеринг“ из Београда.

На јавни позив приспела је једна понуда, и то од фирми којима је била поверена реконструкција најстаријег пријепољског моста и у првом јавном позиву и које су извеле део радова у припремној фази.  Процењено је да ће реконструкција насјтаријег моста у Пријепољу коштати 215,954,400,00  динара са ПДВ-ом. Средства је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. Реконстуркција моста у Шарампову биће рађена по систему „кључ у руке“, односно, извођачи радова имају обавезу да за  уговорену цену реконструишу мост без додатних непредвиђених трошкова.20190801_111108[1]

Предвиђено је, између осталог, да извођач радова на бетонском мосту дужине 133 и ширине 9 и по метара, сруши постојећи горњи строј и по потреби обалне стубове, привремено измести водовод за потребе извођења радова и санацију трајног решења водовода. Такође, непоходна је и санација прилазних саобраћајница мосту и хидротехнички пројекат са регулацијом корита реке Лим. Такође је било потребно да извођач радова предложи пројекат осветљења моста и потребне геодетске и геолошке радове.

Рок за извршење уговорених обавеза је 365 дана од увођења извођача радова у посао, тако да би радови на мосту у Шарампову требало да буду завршени на лето 2020. године.

Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR