уторак, јун 25, 2024
NaslovnaPRIBOJПочела реконструкција објекта Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју

Почела реконструкција објекта Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју

У простору Дома културе у изградњи у Новом Прибоју, 10. јануара почела је реконструкција и опремање Регионалног иновационог стартап центра на 550 квадрата. Иако зимски услови и ниске температуре не погодују радовима,ипак се доста тога урадило, па је простор будућег стартап центра већ грађевински заокружен.

Извршено је неопходно зидање и преграђивање, тренутно се ради електро инсталација, потом следи постављање и хидромреже, односно вода и канализација, затим машински део – грејање, хлађење и вентилација и на крају остају финиш занатски радови.

 

Будући стартап центар у Прибоју располагаће са салама за састанке, канцеларијама за правну и економску помоћ, канцеларијом за рад са особама са инвалидитетом, а поседоваће и мултифинкционалну салу од 70 места, радни простор 25 радних јединица и најбржи интернет у Прибоју.

Средства за изградњу Регионалног иновационог стартап центра обезбедило је Министартво за иновације и технолошки развој, уз учешће локалне самоуправе. Вредност пројекта је 42,1 милиона динара без ПДВ.

Уговор о додели средстава председнику општине Прибој, Лазару Рвовићу, министар Ненад Поповић, уручио је крајем септембра у Ужицу, а уговор о реконструкцији и опремању стартап центра са извођачима одабраним на тендеру, потписан је у Прибоју, крајем децембра. Рок за извођење радова је 90 дана, те би по плану све требало да буде готово до 9.априла, након чега се на задовољство младих, који се баве инжењерством или иновационим технологијама, може очекивати и почетак рада Регионалног иновационог стартап центра у Прибоју.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR