недеља, јул 14, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEPartizanu zabranjen ulazak na Kosovo: Albanci blokirali crno-bele na Jarinju, skidala se...

Partizanu zabranjen ulazak na Kosovo: Albanci blokirali crno-bele na Jarinju, skidala se čak i obeležja (VIDEO) (FOTO)

Delegacija crno-belih nije mogla da pređe administrativnu liniju južne srpske pokrajine

Košarkaši Partizana nisu mogli da prođu administrativnu liniju Kosova i Metohije, gde su ih na prelazu Jarinje zaustavili albanski carinici.

Crno-beli su dugo čekali na granici, čak su i sklonili obeležja Partizana, kako ne bi bilo problema sa prelaskom administrativne linije.

Čekalo se u autobusima, a plan je bilo da se ide kolima, auto po auto, i da se tako pređe na Kosovo. Međutim, Albanci su vratili prvi auto i čekala se odluka da li da se krene alternativnim putevima.

Na kraju je definivitno odlučeno da Partizan ne može da prođe, a preporuka kancelarije za Kosovo i Metohiju bila je da se ne ide alternativnim putem, pa crno-beli neće otići na Kosovo.

Ostoja Mijailović i delegacija Partizana vraćeni sa administrativnog prelaza; Foto: Telegraf

Crno-beli nisu uspeli da prođu u južnu srpsku pokrajinu; Foto: Telegraf

Podsetimo, delegacija Partizana je trebalo da bude na Svesrpskom saboru, koji je planiran sa početkom od 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, koji se organizuje sa ciljem da se ukaže na to da se srpski narod ne miri sa getoizacijom i namerom Prištine da Srbi napuste Kosovo i Metohiju.

Takođe,  košarkaši Partizana su nakon protesta od 15 časova trebalo da odigraju revijalnu utakmicu sa košarkašima KK Trepča, u sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici.

Administrativni prelaz Jarinje – albanska strana koja nije dozvolila prolaz Partizanu; Foto: Telegraf

Predsednik Trepče, Bojan Jakšić, obrazložio je za Telegraf zbog čega su crno-beli vraćeni sa administrativne linije:

  • Košarkaši Partizana su vraćeni sa prelaza Jarinje uz obrazloženje da svoj dolazak na Kosovo i Metohiju nisu najavili kao klub, već su bili u privatnim kolima kao fizička lica. Trebalo je da dođu na Kosovo da daju podršku narodu, a planirano je bilo i da posete hram Svetog Dimitrija.

Veliki broj ljudi već se okupio u Kosovskoj Mitrovici uoči protesta.

(Telegraf.rs)

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR