недеља, јун 16, 2024
NaslovnaSRBIJAOVO JE PRAVO REŠENJE SVIH PROBLEMA, KAMO SREĆE DA JE OVAKO I...

OVO JE PRAVO REŠENJE SVIH PROBLEMA, KAMO SREĆE DA JE OVAKO I U SRBIJI:Demografske mjere Viktora Orbana: Za brak zajam od 36.000 eura, otpis duga nakon rođenja trećeg djeteta

Mađarski premijer Viktor Orban predstavio je u svom tradicionalnom obraćanju naciji mjere za demografsku obnovu.

“Sve manje i manje djece rađa se u Europi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu”, rekao je Orban.

“Ali nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca”, rekao je i najavio program u sedam točaka za mlade obitelji.
Nove mjere uključuju veći zajam za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupnju automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece.

Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam od 10 milijuna forinta (36.000 eura), rekao je Orban. Trećina zajma bit će oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg.

“Za Mađare to je pravi odgovor, a ne imigracija!, rekao je Orban kako prenosi Reuters..
Korak po korak, stalnim i napornim radom »iskorijenit ćemo siromaštvo«, rekao je premijer i napao mađarsku oporbu.
Oni su »šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrati Europske unije«, rekao je.
Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija, žele »fabricirati« supranacionalnu globalnu vladu«, rekao je Orban koji redovito snažno kritizira organizaciju Otvoreno društvo američkog filantropa mađarskog podrijetla Sorosa.

Foto:Kimmo Brandt/EPA

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR