недеља, мај 26, 2024
NaslovnaDEŠAVANJALažni hirurg iz Prijepolja "skupljao" novac za lečenje bolesne dece: Sramno ukrao...

Lažni hirurg iz Prijepolja „skupljao“ novac za lečenje bolesne dece: Sramno ukrao više od 4 miliona

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

Pripadnici policije u Prijepolju uhapsili su S. J. (26) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Kako se sumnja on je, lažno se predstavaljajući kao ortoped i hirurg, duži vremenski period pozivao fizička i odgovorna lica firmi i lažnim prikazivanjem činjenica da skuplja novac potreban za lečenje ili operaciju deteta njih doveo u zabludu, nakon čega su mu oni na tekući račun uplaćivali novac.

Osumnjičeni je uplaćeni novac kontinuirano podizao i trošio ga za svoje lične potrebe, pribavivši sebi protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 4.366.832 dinara, pričinivši ukupnu štetu za najmanje 57 fizičkih i pravnih lica.Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju, gde mu je nakon saslušanja, po predlogu tužilaštva, od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijepolju određen pritvor do 30 dana.

Policija poziva građane koji su na ovaj ili sličan način oštećeni da se jave Policijskoj upravi Prijepolje na broj telefona 033/ 711-946.

(Telegraf.rs) https://www.telegraf.rs/vesti/hronika/3312505-lazni-hirurg-iz-prijepolja-lagao-da-skuplja-novac-za-lecenje-dece-sramno-ukrao-vise-od-4-miliona?fbclid=IwAR0BVRU5UdNEm-BRddljEVOntGRN1MBW9y4SgpPTrWibCFWiVWxxWT2zgeo

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR