недеља, мај 26, 2024
NaslovnaPRIBOJOPET , Uhapšen bivši rukovodilac Elektrodistribucije, ovog puta iz Priboja

OPET , Uhapšen bivši rukovodilac Elektrodistribucije, ovog puta iz Priboja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole i bezbednosti EPS-a i Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su bivšeg rukovodioca pogona Priboj operativnog distributivnog sistema „EPS Distribucija“ G.L. (1969), zbog postojanja osnovane sumnje da je u više navrata, u periodu od 2015. godina do 2017., zloupotrebivši svoj položaj, oštetio to preduzeće za oko 819.000 dinara.

 

Osumnjičeni se tereti da je naložio da se zameni energetski transformator od 160 kilovat ampera transformatorom od 400 kilovat ampera u Trafo-stanici „Raketa“, čime je umanjio troškove utrošene električne energije za priključenje hladnjače privrednog društva „R2 plus“.

Takođe, osumnjičeni se tereti i da je naložio da se, bez pravnog osnova, izvedu radovi na elektro-energetskim objektima u vlasništvu privrednog društva „Kladenac- elektro“ d.o.o.

Radove su, kako se sumnja, novembra 2016. godine izveli zaposleni javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i operator distibutivnog sistema „EPS distribucija“, čime je osumnjičeni, preduzeće u kome je radio, oštetio za 299.845 dinara.

Sumnja se i da je G.L. naložio zaposlenima u javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ da obave radove u vrednosti od 119.398 dinara na privatnoj Trafo- stanici „Pekić Munir“, za potrebe jednog fizičkog lica.

Osumnjičeni se tereti da je sve radnje koje je preduzeo prikazao kao redovno održavanje elektro-energetskih objekata u vlasništvu operatora distributivnog sistema.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica osumnjičenom G. L. je određena mera zadržavanja do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Prijepolje INFO

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR