уторак, март 5, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJEOlujni oblaci nad Srbijom: U Banatu tuče grad veličine teniske loptice, u...

Olujni oblaci nad Srbijom: U Banatu tuče grad veličine teniske loptice, u Šumadiji krenule bujice, Prijepolje kiša od ponoći

RHMZ je izdao upozorenje da se u narednih sat vremena očekuju jaki pljuskovi

ledenice mapa vojvodina
Foto: Rain Alarm, Vojvodina Meteo

Nevreme koje su najavili meteorolozi već je stiglo u Vojvodinu, a u narednih sat vremena očekuje se na području zapadne Srbije, Šumadije i donjeg Podrinja. Na jugu Banata pao grad veličine teniske lopte.

17.30 – Nevreme je stiglo i do Beograda. Najpre je pogođen sremski deo grada, uz obilni pljusak, vetar i grmljavinu.

kisa oblaci autokomanda nevreme vozdovac

Svoje fotografije i snimke nevremena nam slobodno šaljite na redakcija@telegraf.rs ili u inboks naše Fejsbuk stranice.

Novi Beograd

Kako je objavila Vojvodina Meteo oko 16 sati pao je grad u mestima Janošik, u Banatu, kao i u Ilandži i Novom Kozjaku, a očekuje se da će se premestiti na područje zapadne i centralne Srbije. Nevreme zahvatilo i Čačak, Gornji Milanovac i Kragujevac.

U pojedinim delovima Kragujevca već su nastale bujice na ulicama.

Takođe, u Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac naveli su da se grad sručio i u selima Pranjani i Kamenica, javlja RTS. Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je grad veličine teniske loptice zabeležen i u selu Gornja Gorevnica.

Kako se može videti na sajtu „Rain Alarm“ kišni oblaci su nad Šumadijom i jake padavine su nadomak Beograda. Takođe, na zapadu Srbije, kao i u centralnom delu počela je da pada jaka kiša uz grmljavinu.

OVDE možete pratiti kako se oblaci kreću nad Srbijom.

RHMZ je upozorio da se očekuju jaki pljuskovi lokalno sa količinom padavina od 20 do 40 mm, ponegde i više, grmljavinom i kratokrajnom pojavom grada. Ova oblačnost sporo će se premeštati ka severoistoku.

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinom, kratoktajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka, 25. juna.

Nevreme praćeno gradom oko 15:00 sati zahvatilo je delove Čačka i u pojedinim mestima prouzrokovalo štetu kako na poljoprivredim kulturama, tako i na objetima i automobilima.

U selima Gornja Gorevnica i Milićevci grad je bio veličine loptice za golf, a neki tvrde i krupniji.

Meštani Gornje Gorevnice su agenciji MNA rekli da je grad najviše padao u predelu Jeljena, da je razbijao crepove na krovovima, izbušio plastenike, oštetio automobile.

Načenik Štaba za vanredne situacije u Čačku, Bratislav Zečević, izjavio je agenciji da je sitniji grad padao i u delovima naselja Atenica i Trnava.

Kako saznajemo protivgradna zaštita dejstvovala je sa velikim brojem raketa.

U selu Družetići kod Gornjeg Milanovca grad je pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici, piše RTS.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je proglašena vanredna situacija.

U suvoborskom selu Družetići kod Gornjeg Milanovca, oko 14.30 grad je za petnaestak minuta pričinio štetu u voćnjacima, a oštećeni su neki crepovi i plastenici.

Neke gradljike su, prema rečima meštana Družetića, bile veličine teniske loptice.

U Štabu za vanredne situacije Opštine Gornji Milanovac potvrdili su za RTS da se grad sručio i u selima Pranjani i Kamenica.

Nevreme je zahvatilo i deo teritorije Grada Čačka, pa je grad veličine teniske loptice zabeležen i u selu Gornja Gorevnica.

Gradonačelnik Čačka je, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je ranije na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom od danas do 25. juna.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR