недеља, април 21, 2024
NaslovnaINFOOd ponedeljka neposredna nastava u svim školama u Srbiji

Od ponedeljka neposredna nastava u svim školama u Srbiji

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz „Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

„Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema ‘Servis javnog zdravlja’ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje ‘Dr Milan Jovanović Batut’ u nedelji od 19. novembra do 23. novembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 918 (0.12%) obolelih“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno 8 (0.02%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

„Ukupno je 107 (0.27%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 6 (0.02%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR