субота, април 20, 2024
NaslovnaINFONOVI PREDSEDNIK OPŠTINE DRAGO POPADIĆ

NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE DRAGO POPADIĆ

Na današnjoj sednici prijepoljskog parlamenta za razrešenje sada bivšeg predsednika Vladimira Babića kao i za članove izvršnog veća glasao je 31, a protiv su bila 2 odbornika od prisutnih 39.

Na istoj sednici izabran je novi predsednik Drago Popadić zamenica Emira Rovčanin i članovi Opštinskog veća: Armin Mujezinović (SDP), Predrag Čičić (SDPS), Zoran Despotović (SRS), Sanel Dizdarević (SPP),Njegoš Janjušević (SPS), Marko Šljukić (SNS), Aleksandar Vujičić (SNS). Za njih su glasala 34 odbornika.

Predsednik opštine Drago Popadić je izmedju ostalog naglasio:

  • Radićemo na konkretnim stvarima odnosno na investicijama koje su u ovom vremenu izvodljive. Akcenat stavljamo na nedavno usvojeni plan programa razvoja opštine. Moramo pratiti programe razvoja opštine koje smo mi sami doneli.
  • Počećemo od kapitalnih investicija iniciranih id strane vlade republike Srbije, ministarstava i svih drugih institucija kao i od samog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.
  • Na prvom mestu je rekonstrukcija puta za Manastir Mileševo kao i zamena komletne kanalizacione, vodovodne mreže i nove rasvete. Radiće se i ukorićenje reke Mileševke.
  • Izgradnja novog najsavremenijeg vrtića na Bostanama.
  • Dovršiće se uredjenje parka kao i prostor nizvodno od parka.
  • Radićemo i na razvoju u Šehovića Polju, Ćirkove ulice, izgradnju fiskulturne sale u Ivanju, rekonstrukciju osnovne skole Vladimir Perić Valter.
  • Sanacija ulice Ljubiša Miodragović , izgradnja kružnog toka na Kolovratu.
  • Rekonstrukcija puta Bare – Kamena Gora.
  • Izgradnja vodovoda u naseljima Purić Potok, Ravne, Mioska.
  • Programe za razvoj turizma.

-Svaki gradjanin opštine treba da bude aktivni učesnik u kreiranju i sprovodjenju razvojnih politika i programa. Gradjani treba da znaju da će im vrata opštinskih i svih lokalnih institucija biti otvorena za njih. Naveo je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić u svom ekspozeu.

Drago Popadić rođen je u Prijepolju 28.04.1988 godine. Završio osnovno, srednje obrazovanje i Geografski fakultet, Univerziteta u Beogradu, na smeru prostorno planiranje. Radio je na dovođenju i rukovođenju kurirske službe Bex duže od dve godine, koja jedina ima ispostavu u Prijepolju .

Učesnik više naučnih skupova gde je objavio tri naučna rada na temu prostornog planiranja.

Radno je angažman i u Turističkoj organizaciji Prijepolja, radno iskustvo sticao je između ostaog u prosveti i privredi.  

Pre stupanja na predsedničku funkciju radio je kao savetnik za lokalni, regionalni razvoj i ulaganja u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor, lokalni centar Prijepolje.

Prijepolje Info

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR