среда, јун 19, 2024
NaslovnaZLATIBORZlatibor bio odlično posećen i tokom praznika

Zlatibor bio odlično posećen i tokom praznika

Najposećenija srpska planina Zlatibor dočekala je i tokom proteklih prvomajskih praznika mnogobrojne domaće i strane turiste, a njena poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika, Ribničko jezero već od ranih jutarnjih časova bila su puna posetilaca koji su izašli na uranak.

Promenljivo vreme ipak nije uticalo na raspoloženje posetilaca ‘’zlatne planine’’. Dok su jedni roštiljali na Vodicama, drugi su iskoristili vreme da posete obližnje lokalitete Stopića pećinu, koju je za vreme praznika posetilo 4.500 ljudi, zatim Muzej ‘’Staro selo’’ u Sirogojnu, Gostiljski vodopad… U Ski centru ‘’Tornik’’, na devetom kilometru od turističkog centra Zlatibora, ljubitelji prirode mogli su da uživaju u izuzetnom pogledu sa žičare za panoramsko razgledanje. Takođe, posetioci su bili zainteresovani i za izlet do Mokre Gore, gde je tokom praznika muzejski voz ‘’ćira’’ vozio tri redovne i tri vanredne vožnje ‘’Šarganskom osmicom’’.

Gosti Zlatibora su nam rekli da na ovoj planini uživaju uvek, bez obzira na vremenske prilike, i da im ovde, uz izuzetnu prirodu, prija kada su u društvu sa porodicom i prijateljima.

Praznike na Zlatiboru zadovoljno su dočekali i hotelijeri, jer je popunjenost smeštaja u hotelima bila iznad 95 odsto, a brojem gostiju i rezervisanih noćenja zadovoljni su i izdavaoci privatnog smeštaja. Na Zlatiboru je tokom uskršnjih i prvomajskih praznika dnevno boravilo oko 25.000 ljudi.

Za one koji vole aktivan planinski odmor, pešačke i biciklističke staze kao i vidikovci na okolnim vrhovima bili su uređeni i dostupni. Omiljena relacija za šetnju na Zlatiboru i ovog puta je bila „staza zdravlja“, koja vodi od centra Zlatibora do poznatog spomenika na Šumatnom brdu. Duga oko dva kilometra, bez velikih uspona i lagana za hodanje, pogodna je za rekreatvinu šetnju i mladih i starih, kako zdravih tako i onih koji su po zdravlje došli na „zlatnu planinu“.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR