четвртак, јун 13, 2024
NaslovnaPRIJEPOLJENovi fijasko opozicije u Prijepolju – Nije izglasan dnevni red, pa sjednica...

Novi fijasko opozicije u Prijepolju – Nije izglasan dnevni red, pa sjednica zaključena

Propao je još jedan pokušaj održavanja sjednice Skupštine opštine Prijepolje sazavane na zahtjev opozicije. Nakon što je 22. jula odložena zbog nedostatka kvoruma, danas je zaključena jer nije izgalsan dnevni red.

Razrešenje direktorke Centra za socijalni rad, informacija o zatvaranju nesanitarne deponije Stanjevine, sanacija puta Кolovrat – Seljašnica i obeležavanje 800 godina manastira Mileševa, tačke su dnevnog reda oko za koje vladajuća većina nije glasala.

“Današnja sjednica imala je kvorum i tekla je normalno. Odbornici su vlasnici svojih mandata, oni su glasali kako su želeli i nisu usvojili dnevni red, zbog čega je sjednica zaključena. Da li će se ove tačke naći na nekom od sljedećih zasijedanja zavisi od predlagača, ja sam tu da samo sprovedem volju odbornika i ne mogu sama da odlučujem, rekla je predsjednica Skupštine opštine Prijepolje Stana Marković.

Riječ je o temama koje su opozicioni odbornici zahtijevali da se nađu na prethodnoj sjednici, održanoj 26. juna, ali skupštinska većina to nije prihvatila.
U julu, na zakazano zasijedanje došlo je samo sedam odbornika opozicije i predsjedavajuća.

Inače, zahtjev za zakazivanje ove sjednice potpisalo je 14 opozicionih odbornika. Simptomatično, samo njih 10 je došlo i glasalo. Obzirom da prijedlog nije imao većinu, nije postojao osnov za njeno održavanje pa se u skupštinskoj sali boravilo svega par minuta.

Iz koalicione vlasti u Prijepolju ističu da opozicija u Prijepolju praktično ne postoji, te da je je čini samo jedna opoziciona stranka SDP, koja se po njihovim riječima polako gasi. Dodaju da je dokazno da ni u jednom demokratskom sistemu manjina ne može da vlada većinom, pa tako ni njihovi prijedlozi nisu izglasani jer nije imalo osnova za tako nešto, poručuju iz koalicione vlasti.

Sana

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR