недеља, мај 26, 2024
NaslovnaREGIONBezbednost dece na internetu

Bezbednost dece na internetu

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u osnovnoj školi „Dr Dragiša Mišović“ u Čačku održali  su predavanje na temu ,,Bezbednost dece na internetu“. U okviru predavanja održane su radionice za decu, ali i za roditelje sa ciljem da se ukaže na opasnosti koje vrebaju sa interneta.

Predavanje ,,Bezbednost dece na internetu“ učenici OŠ,, Dr Dragiša Mišović“,  pozitivno ocenjuju. Oni smatraju da je veoma korisno što su imali priliku da čuju savete kako da se zaštite od opasnosti kojima su izloženi na internetu. Njihove želje su da se što više njihovih drugara upozna sa dobrim i lošim staranama interneta.

Mladi često koriste društvene mreže kao alat da povrede i ponize svoje vršnjake. Nadležni apeluju da je neophodno uključiti  roditelje, ali i celokupnu društvenu zajednicu kako bi svi zajedno ukazali na moguće opasnosti sa kojima se mogu susresti na  internetu.

,,Mi smo sa decom razgovarali o tome koje su to loše strane interneta i koje su to opasnosti kojih oni treba da se čuvaju, o čemu svakodnevno moraju da razmišljaju i kako da reaguju ukoliko dođe do opasnosti na internetu“,  istakla je Dženana Rudonja,  iz Kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

Statisički podaci pokazuju da je u današnje vreme kada je broj korisnika interneta u porastu među mladima najzastupljenije vršnjačko nasilje, ali i različite vrste zloupotreba naloga na društvenim mrežama.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR