четвртак, јул 25, 2024
NaslovnaINFOMUP se oglasio u vezi sa "kids" drogom i uputio poruku roditeljima

MUP se oglasio u vezi sa “kids” drogom i uputio poruku roditeljima

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se u vezi sa drogom u obliku žvaka koja se navodno pojavila u Srbiji.

Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i u medijima da se na tržištu u Srbiji pojavila droga u obliku žvaka, tzv. kids droga i snus obaveštavamo vas da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga istu oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, tj. drogi“, kaže MUP u saopštenju.

Policijski službenici u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama.

Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga, kaže MUP.

Shodno navedenom, potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju. Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga“, kažu u ministarstvu.

Policija moli roditelje, kao i druge građane, da pre deljenja ovakvih informacija na društvenim mrežama iste dostave najbližoj policijskoj stanici.

Autor 021.rs

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR