среда, јун 19, 2024
NaslovnaDEŠAVANJAMladi Velizar Simić iz Seljašnice preselio se u Štitar gde je osnovao...

Mladi Velizar Simić iz Seljašnice preselio se u Štitar gde je osnovao farmu ovaca, teladi i živine

Prijepoljski sveštenik Slobodan Simić već dugi niz godina službuje u crkvi na Seljašnici. Sa svojom suprugom Aleksandrom svija porodično gnezdo i zajedničkom ljubavlju i brigom gaje i vaspitavaju svoje sinove. Kao dobar primer za mlade, da je kućno vaspitanje najbitnije u odrastanju , je njihov najstariji sin Velizar.

Sa samo 15. godina uhvatio se u koštac sa odgovornošću prema sebi i svojim najbližima vratio se na očevo ognjište u selo Štitar, a baba i deda su ga oberučke prihvatili. Provodeći letnje i zimske raspuste na selu kod njih zavoleo je životinje i zbog te ljubavi upisao je srednju Poljoprivrednu školu u Šapcu.

Kao dokaz da je ljubav pokretač svega vidi se iz priloženih rezultata da vremena ima za sve, školu, gajenje stoke, kako za pomoć dedi u domaćinstvu, tako i za druženje sa svojim vršnjacima.

Veliko interesovanje Velizaru su retke ptice. Trenutno ima paune,razne sorte fazana. Svoje malo carstvu životinja upotpunio je sa pet teladi i mini kozicama, a neostvarena želja za sada su mu sjeničke ovce, koje će svojom upornošću nadamo se Velizar i ostvariti.

Zbog svog, u današnje vreme, neobičnog interesovanja i kao najmladji član udruženja skrenuo je pažnju na sebe tako da je Tv Pink bila u poseti mladjanom Velizaru,a prilog možete pogledati u nastavku.

Kao podrška mladom poljoprivredniku Velizaru portal Prijepolje Info će darivati inkubator kako bi mogao razmnožavati svoje retke ptice, koji mu je prekopotreban po njegovim rečima.

Prijepolje Info Mirjana Dosković

Prijepolje Info / Tv Pink

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR