недеља, јул 14, 2024
NaslovnaINFODETALJAN SPISAK MERA KOJE VAŽE OD SUTRA! Ko sme da radi non-stop,...

DETALJAN SPISAK MERA KOJE VAŽE OD SUTRA! Ko sme da radi non-stop, kome je radno vreme ograničeno i da li će biti ŽIVE SVIRKE U BAŠTAMA KAFIĆA?!

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 predložio je nove mere za suzbijanje epidemije, koje će važiti od sutra, 5. aprila od 6 časova ujutru.Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutru do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom od sutra je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova. Takođe, zabranjeno je izvođenje scensko muzičkog programa (živa muzika u baštama). Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića (bez obzira da li imaju ili nemaju baštu) dok dostava ostaje dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu. 

I dalje je na snazi mera da svi objekti moraju obezbediti poštovanje mera od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni. 

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije. 

Apoteke, benziske pumpe, laboratorije, ordinacije, veterinarske ambulante i slično mogu raditi non-stop svakoga dana, kao i do sada. 

Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid 19 odvijaće se bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR