уторак, јун 18, 2024
NaslovnaSRBIJALOKALNIM ŠERIFIMA DOŠAO KRAJ! VELIKA SEČA U SNS ZA BAHATE FOTELJAŠE: Čišćenje...

LOKALNIM ŠERIFIMA DOŠAO KRAJ! VELIKA SEČA U SNS ZA BAHATE FOTELJAŠE: Čišćenje od Subotice do Kuršumlije, dosta je bilo afera i zloupotreba, moćnici u strahu jer će neki biti i UHAPŠENI! Neka se spreme…

Zasad su na meti uglavnom lokalni šerifi, ali metla će tokom leta i jeseni da radi na svim nivoima vlasti i zaštićeni nisu ni ministri ni stranački funkcioneri upleteni u afere

U redovima naprednjaka zavladala je opšta panika jer se sprema „pedala“ za niz funkcionera kao uvod u veliku čistku koja će biti okonačana do kraja godine, kada se očekuje izborna skupština SNS, otkriva Kurir. Na spisku je, kako sada stvari stoje, najviše lokalnih šerifa, ali metla će da radi na svim nivoima vlasti, pa zaštićeni nisu ni ministri ni stranački foteljaši.

 

– Mnogi su u strahu od najavljenih promena, odnosno sklanjanja loših kadrova narušenog ugleda zbog afera, bahaćenja, zloupotrebe službenih automobila… Nije isključeno ni da će biti hapšenja – priča izvor Kurira.

 

Na meti

 

On dodaje da će stranka tokom leta ili jeseni biti očišćena i od onih koji bi, prema nekim ocenama, mogli kao nelojani da naprave probleme u budućnosti.

 

foto: Filip Plavčić, Media Centar, Marina Lopičić

Kao kandidat za smenu u javnosti je pominjan gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji bi mogao da bude premešten u diplomatiju – nezvanično se pominje Kina, s kojom veze održava njegov otac Tomislav Nikolić, kao predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom.

 

– Radomir je na tapetu zbog lošeg vođenja grada, koji je u dugovima, kao i zbog problematičnog trošenja novca. Klimavo je i za predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića zbog skupe rasvete koja je postavljena u tom gradu, ali pominju se i čelnici Kuršumlije – kaže izvor Kurira.

 

Zgledali se

 

On pominje i primer Radoljuba Vidića, predsednika opštine Kuršumlija, čija se smena najavljivala još 2013. kada je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji nabavila novi automobil „mazda 6“, koji je plaćen oko 26.000 evra.

 

– Verovatno će na udar da dođe i jedan ministar – kaže izvor Kurira.

 

Predsednik SNS Aleksandar Vučić na sednici GO u ponedeljak je najavio smene u stranci uz uključivanje novih i mladih ljudi. Uz poruku da neće da gleda luksuziranje svojih funkcionera, kazao je da će na izborima 2020. biti promena na listama i za republički parlament i na lokalu.

 

Mnogi su se tada, kako navodi naš sagovornik, zgledali:

 

– Mnogi su se uspaničili. Stranka je narasla i, naravno, kako je rekao i sam predsednik, u našem žitu ima i kukolja.

 

Otvoreno je to potvrdio i poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je pojedine stranačke kolege nazvao poltronima i idiotima koji samo iskorišćavaju pozicije.

 

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da provretravanje može da obuhvati ne samo naprednjake već i kadrove koje je SNS delegirao – od Vlade do opština:

 

– Od ministara do lokalnih funkcionera, ali ne samo naprednjaka već i njihovih koalicionih partnera. Dobro je da se sistem prodrma i pokaže da niko nije nekažnjiv.

Po zakonu

VEĆ HAPSILI SVOJE

 

foto: Marina Lopičić, Printscreen

Izvor Kurira podseća da se SNS ni dosad nije libio da udari na svoje. Tako je uhapšen predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, kome se sudi zbog paljenja kuće Milana Jankovića. Uhapšen je i prvi čovek naprednjaka u Požegi Milan Božić, i to sa celokupnim opštinskim rukovodstvom, zbog sumnje da su ogrezli u korupciji. Milutin Jeličić Jutka iz Brusa je podneo ostavku usled pritiska javnosti zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

REAGOVANJA

 

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva

VREME DA ODU NEPOŠTENI

 

foto: Beta

Suština obraćanja predsednika Vučića je da za pozicije u SNS treba da se boje svi koji nemaju rezultate i koji stranku koriste za lične interese. To je jasna poruka i ja nemam ni najmanju dilemu da su je i te kako razumeli svi koji treba. SNS je najveća stranka, imamo veoma veliki broj vrednih i poštenih ljudi i zbog njih vreme je da se sklone oni koji to nisu.

 

 

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada
NUŽAN PRINCIP PROMENLJIVOSTI

 

foto: Beta

Ne plašim se, a svako je mogao sebe pronaći bar u delu kritike izrečene od Vučića. Princip promenljivosti je nužan uslov za očuvanje vitalnosti i političke borbenosti stranke za snažniju i moderniju Srbiju, za bolju budućnost građana naše države.

 

 

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije

VELIKA ODGOVORNOST

 

foto: Filip Plavčić

Sve su to legitimne teme za jednu stranku koja ima veliku odgovornost za ukupan pravac vođenja unutrašnje i spoljne politike zemlje. Svi podnosimo izveštaj o radu i rezultatima, to je normalno.

 

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR