субота, 25 марта, 2023
HomeNOVA VAROŠПауновић: СНС у Новој Вароши је приватизована

Пауновић: СНС у Новој Вароши је приватизована

Димитрије Пауновић
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Као оснивач Српске напредне странке и као њен члан, као бивши председник ОО СНС Нова Варош, бивши члан ГО СНС, бивши Начелник Златиборског округа, бивши председник општине Нова Варош, данас сам сазвао ову конференцију за новинаре, са намером да укажем на проблеме и да укажем на дешавања у нашој странци и у нашем граду. Сматрам да је неопходно да се сви људи одваже и дигну свој глас против нерегуларних ствари чак и када се оне дешавају унутар њихове куће и када их спроводе њихови најближи.
Готово од увођења статуса повереништва у Општинском одбору у Новој Вароши, ОО Српске Напредне Сранке је узурпиран од стране неколицине људи на челу са именованим повереником, практично приватизован. Неодржавањем седница општинског одбора (задњи одбор одржан у септембру 2017. год.), они су узурпирали странку и власт у којој странка учествује. То се највише огледало у томе да чланови странке нису имали никакву могућност да учествују у доношењу одлука о било којим битним питањима за функционисање, како странке тако и саме општинске власти. Страначки капацитети коришћени су искључиво за решавање личних потреба ових и њима блиских људи. Овакво стање за последицу проузрокује велико незадовољство чланова, симпатизера странке као и свих грађана. Врхунац омаловажавања и понижавања доживели смо пре неки дан. Без одлуке Одбора предата је листа СНС за Локалне Изборе у Новој Вароши.
Листу предводи, Радосав Васиљевић, тзв. лидер ГГ Нови Људи , који је на место председника општине Нова Варош дошао искључиво нечасним радњама, тако што је купио одборницу, искористио Демократе и Двери, потплатио медије. Какав је био долазак на власт, тако је и владао, злоупотребљавајући функцију председника општине а са једним својим ментором договорио продају каменолома, да би вратио приватне дугове. Шиканирао је свакога ко је био наклоњен Српској напредној странци а онда је једнога дана када више није било средстава у општинској каси, продао се и увукао се у СНС, као змија у недра, и наставио са злоупотребама. Наравно и у Српској Напредној Странци, уз њега су испливали људи који су радили само за своје интересе.
Заједно су направили ЗИП ЛИНЕ на Златару, који никада није прорадио али је потрошено 10 милиона динара а једном одборнику СНС-а, је платио 10000е наших општинских пара за закуп земље која се не користи. Једино је председник Васиљевић испробао поменути ЗИП лине и остао заглављен на половини, па су морали дроном да га скидају. Иначе поменути одборник као и већина у Скупштини општине Нова Варош, за време свог мандата ни једном није узео учешће у расправи али је зато за 4 године уредно наплаћивао дневнице и накнаде у износу од преко 400.000,00 динара годишње.
Заједно су упропастили пројекат Бизнис центра на Браношевцу, потрошили средства ненаменски и мимо уговора и сада грађани Нове Вароши треба да враћају пола милиона еура, а они су у своје џепове стрпали озбиљне паре. Посебна је прича располагање имовином ИНОВЕ, где је тешко наћи да је нешто урађено на исправан начин. Поменућу само да је простор у Инови подељен привредницима искључиво који су по вољи председника општине, и који га спонзоришу кроз закуп његовог приватног локала или закупљени простор у Инови дају у подзакуп и убирају нерегуларан приход. Иста је ситуација и у Обућари. Подсетићу Вас да смо поменуте објекте Инове и Обућаре прибавили у власништво општине док сам ја био председник од 2012 до 2016. године
У појединим јавним предузећима ради намиривања владајуће структуре на директорска места су постевљени некомпетентни људи који нипочему не заслужују те положаје. За директора Лимских електрана постављен је човек који није имао ни дана радног стажа у привреди, а који је био највећи противник политике Српске напредне странке и преседника Александра Вучића. Сличних појава је било и у другим предузећима.
Само ћу још поменути Комунално предузеће и јавашлук у раду због кога трпе грађани. Имамо најпрљавији град, што и сами можете видети а водоснадбевање је катастрофално иако је број становника свакодневно све мањи и мањи. Цена воде је нереално висока и цена одношења смећа је велики терет за наше грађане. Још да поменем само проблем функционисања колектора у Петловцу, где прети опасност да се због изливања фекалија прошири зараза, када дођу топли дани. Иако је законска обавеза да Комунално предузеће преузме управљање јавним водоводима по селима, то се није десило. А због нерегуларности које се тамо спроводе, воде се многи судски поступци.
Туризам је почео да се урушава, што могу потврдити сви туристички радници. Скијалиште због сукоба на релацији Општина и Закупац не функционише више на прави начин, што је проузроковало да почетни успон који смо покренули до 2016 године, полако почиње да стагнира и опада. Туристичка организација постаје место за намиривање страначких потреба председника Васиљевића и интересне групе људи из СНС-а.
Тренд одсељавања и напуштања општине од стране радно способног становиштва је никад већи и не види се крај.
Иако има безброј нерегуларних и ненормалних ствари које је урадио Радосав Васиљевић, нећемо данас да вам одиузимамо превише времена јер смо тек на почетку изборног процеса, али због свега овога и због тога што не желим да нас више брука својим јавним наступима Васиљевић, ја лично не могу да подржим листу СНС на локалним изборима у Новој Вароши и позивам све незадовољне грађане , који заиста воле овај град и желе да сва варошка деца овде живе пристојно, да нам се придруже. На престојеће локалне изборе изаћи ћемо као група грађана ОПСТАНАК – „ЗАТО ШТО МОЖЕМО БОЉЕ“.
Својим предходним радом и учешћем у локалној власти ми смо показали да знамо и умемо да на одговоран начин водимо град.
До победе…

Фотографија корисника Glas Prijepolja

Пријепоље ИНФО

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR