недеља, април 21, 2024
NaslovnaINFOLekarima i medicinskim tehničarima znatno povećavamo plate do kraja godine

Lekarima i medicinskim tehničarima znatno povećavamo plate do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima pre kraja godine biti značajno povećane plate.

Hoćemo da ostanete ovde. Hoćemo da se borite, da vodite zdravstvo i našu zemlju, ali ono što od vas tražimo, jeste odgovornost, ozbiljnost, težak rad, posvećenost„, rekao je Vučić na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinski škola, u Palati Srbija.

Vučić je rekao da „nema ničeg časnijeg, ničeg boljeg i ničeg važnijeg od toga da učine sve što mogu za svoj narod i državu“.

Vi ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu i državi, vi ćete biti ti koji ćete da nosite naše buduće društvo. Na vama je da svojom ozbiljnošću, radom i posvećenošću i neuporedivo većom odgovornošću od drugih pokažete da to mesto zaslužujete„, istakao je Vučić.

On je rekao da su danas u zdravstvenim ustanovama u pojedinim sredinama značajno bolji uslovi nego ranije, ali da još mnogo toga mora da se uradi da bi bili neuporedivo bolji uslovi širom Srbije i istakao da će nadležni dati sve od sebe da to učine. 

Danas je ugovore o radu dobilo 100 lekara i 100 medicinskih sestara i tehničara.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da su lekari i medicinske sestre i tehničari, koji su danas dobili ugovor o radu, „najbolji i da ih uključuju u zdravstveni sistem jer je on najvažniji našem društvu i ključan za fizički opstanak našeg naroda“.

Samo najbolji nam trebaju i u vremenima velikih izazova za celo čovečanstvo, pa i za naš narod. Uključujemo vas u državno zdravstvo jer taj sistem brine o svakom čoveku. Vi ste najbolji i od vas se najviše očekuje, pre svega da uvek budete verni onoj rečenici sa početka Hipokratove zakletve, zavetu humanosti„, rekla je Grujičić.

Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Lazar Davidović rekao je da lekari i medicinske sestre i tehničari koji su dobili ugovor o radu, pripadaju najboljim mladim ljudima koje Srbija ima i ona im to na ovaj način priznaje i pokazuje.

Ubrzano zapošljavanje najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola koje je u našoj zemlji uvedeno pre nekoliko godina jedan je od dokaza koliko Srbiji značite„, istakao je Davidović.

On je rekao da će oni imati priliku da rade u boljim uslovima u odnosu na prethodne generacije, jer je prethodnih godina u zdravstveni sistem Srbije uloženo mnogo više nego ikad ranije, izgrađene su nove zdravstvene ustanove, postojeće su renovirane, kupljena je nova oprema. 

Doktorka Hristina Jovanović, kojoj je uručen ugovor o radu, rekla je da su lekari privilegovani što su odabrani kao najbolji diplomci medicinskih fakulteta za rad u kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Tradicija zapošljavanja najboljih studenata medicine je od velikog značaja za nas jer je ovo dokaz da se naš trud i rad tokom svih godina školovanja isplatio.Uveravam vas da ćemo jednog dana postati najbolji stručnjaci u svojim odabranim oblastima medicine, kao što smo bili najbolji studenti i da ćemo svoj narod lečiti savesno i na najbolji mogući način„, istakla je ona. 

Autor FoNet

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR