субота, април 20, 2024
NaslovnaINFOVesić: Sjenica i Prijepolje biće povezani auto-putem ka Crnoj Gori

Vesić: Sjenica i Prijepolje biće povezani auto-putem ka Crnoj Gori

BEOGRAD –

Ministar građevinastva i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je u planu povezivanje Sjenice i Prijepolje kroz projekat izgradnje auto-puta ka Crnoj Gori. Odgovarajući na pitanje poslanika Usamea Zukorlića u Skupštini Srbije, Vesić je rekao da je u planu izgradnja pristupnih saobraćajnica koje će povezati mesta uz taj auto-put, ali je rekao da je u planu izgradnja regonalnog puta Kraljevo- Novi Pazar, dugog 84 kilometara, preko kojeg će ceo taj kraj biti povezan.

Na pitanje istog poslanika kada će početi sređivanje korita reka u Novom Pazaru, gde je sredinom januara u poplavama stradalo dvoje ljudi, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković odgovorila je da će za mesec dana biti raspisan tender, i da se početak radova očekuje za dva do tri meseca, kao i da je za izvođenje radova na tom projektu izdvojeno sedam miliona evra.

Na pitanje kada će biti izgrađen granični prelaz između Đerekara, u opštini Tutin, i Savinog Bora, u opštini Petnjica u Crnoj Gori, pošto su mnoge porodice u tom kraju rodbinski vezane, a sada moraju kružiti kroz tri opštine, odgovorila je predsednica Vlade Ana Brnabić koja je rekla da nema tu informaciju i da Zukorlić pošaljite Vladi informaciju o tome.

„Prvo moramo da vidimo studiju opravdanosti i finansijsku isplativost, jer gradnja takvih graničnih prelaza košta, a videćemo da li se uopšte isplati“, poručila je Brnabić.

Zukorlića je zanimalo i dokle se stiglo sa davanjem građevinske dozvole za gradnju džamije u Priboju, na šta mu je Brnabićeva odgovorila da su je 48 sati ranije meilom kontaktirali i građani Priboja.

„Sećam se da sam obećala da ćemo to rešiti. Trenutno nemam informacije, ali moramo proveriti sa Republičkom direkcijom za imovinu koja je morala da reši imovinsko-pravne odnose pa ću vam reći“, rekla je Brnabić. 

Izvor: Tanjug

PROČITAJTE
spot_img
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR