недеља, јул 21, 2024
NaslovnaINFOLažni kuriri, idu od vrata do vrata i traže novac za pošiljke

Lažni kuriri, idu od vrata do vrata i traže novac za pošiljke

Pošta Srbije upozorila je građane da nepoznata lica zloupotrebljavaju obeležja i ime tog preduzeća i lažno se predstavljaju kao kuriri Post-ekspresa i drugih kurirskih službi i idući od vrata do vrata građana pokušavaju da uruče pošiljke, uz naplatu određenog iznosa.

Pošta Srbije obaveštava građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke, saopšteno je.

U slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radi provere, ukoliko je moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obradjuju podatke prema prijavama gradjana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i zloupotrebe prijavljuju Ministarstvu unutrašnjih poslova, navedeno je u obaveštenju Pošte.

Autor:Beta

PROČITAJTE
spot_img

POPULARNO

KOMENTAR